Har du en bil på 15 cm?

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.

I dag tog jeg som sædvanlig cyklen på arbejde.

Mens jeg kørte og tænkte på, om der mon findes noget værre i trafikken end cyklister, der kigger sig let over venstre skulder og konkluderer, at selvom man kommer bankende bagfra med 100 kilometer i timen, medvind og hele svineriet, så kan de da vist godt lige nå at svinge deres halvflade, gennemrustne pedalpest ud og lave en afslappet overhaling, mens de alligevel sludrer lidt i mobilen – så krydsede jeg Nørre Søgade ved Dronning Louises Bro.

Og ja, der er faktisk noget værre. Bilister, som kører over for gult for kun at nå halvvejs over lyskrydset, hvor de kan holde i kø og vente sammen med en række andre kronspader og blokere al trafik på tværs.

For hevlede – hvor svært er det at holde sig på den rigtige side af krydset, indtil man er sikker på, at der er plads til bilen ovre på den anden side?!

”Jamen, jeg troede, jeg lige kunne være der.” Ja, det er fint, men du skal vide, at et øjemål som Marty Feldman og en hjerne på størrelse med et lille slæng plankton ikke gør din bil mindre end alle andres.

”Jeg havde travlt og ville hurtigt over!” Ja, og tillykke med, at du på den måde fik lov at vente 20 meter længere fremme og vinke ud af højre rude til de 200 bilister og cyklister, som med forhåbentlig løftede langemænd ventede på at komme forbi.

Jeg ved godt, at jeg er en sur stodder nu, men der er simpelthen ingen argumenter for at være så latterlig – og potentielt farlig. Hvad hvis en ambulance skal forbi? Er det så stadig fedt at holde midt ude i lyskrydset og lege, at du har en bil på 15 centimeter? Klaphat!

Det eneste, der i dumhed og storhedsvanvid kan måle sig nogenlunde med bilisterne, er de cyklister, der løfter højre hånd, når de vil stoppe. Det er sgu alligevel et udtryk for et egoflip af en vis størrelse, når man mener, at fodgængerne må være interesserede i at vide, at man snart standser.

Det kan selvfølgelig også være, at de bare vinker til deres kone i bilen, der holder i kø i et lyskryds...

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.