Medier: Tyrkiet har udvist dansk IS-rekruttør til Danmark
En dansk-libanesisk kvinde er udvist fra Tyrkiet og overgivet til danske myndigheder. Ifølge tyrkiske medier har hun hjulpet Islamisk Stat med at hverve krigere til Syrien og Irak. (Foto: Alaa Al-Marjani/Reuters)
Dansk kvinde, der skal have hjulpet Islamisk Stat med at hverve fremmedkrigere i Syrien, udvises fra Tyrkiet.

En dansk kvinde, der ifølge tyrkiske medier har tilsluttet sig Islamisk Stat og hjulpet dem med at rekruttere fremmedkrigere, er blevet udvist fra Tyrkiet og hjemsendes nu til Danmark.

Det skriver det dansk-kurdiske netmedie Jiyan, der citerer flere tyrkiske medier, herunder CNN Türk.

Ifølge avisen Sabah skulle kvinden være dansk statsborger med libanesiske rødder og være blevet "sendt til Danmark med fly".

Det har dog ikke været muligt at få verificeret nyheden hos de danske myndigheder.

Justitsministeriet henviser til Københavns Politi, som imidlertid "ikke kan bekræfte historien".

Og hos Rigsadvokaten og Udenrigsministeriet kan man heller ikke bidrage til opklaringen af, hvad der er op eller ned i sagen.

Den danske kvinde skulle angiveligt have spillet en aktiv rolle i Islamisk Stats rekrutteringsproces og hvervet adskillige til den militante bevægelses sag i Syrien og Irak.

Hun blev for nylig anholdt efter en stor politirazzia i den tyrkiske storby Bursa. Under anholdelsen fandt politiet et falsk dansk pas blandt kvindens ejendele.

De tyrkiske myndigheder har efter anholdelsen behandlet kvindens deportationssag og efterfølgende overleveret hende til danske myndigheder.

Hun skal nu retsforfølges i Danmark, skriver flere tyrkiske medier.

Ifølge tyrkiske medier skal kvinden være rejst til Syrien via Tyrkiet for at tilslutte sig Islamisk Stat.

Efter et ophold af ukendt varighed er hun vendt tilbage til Tyrkiet og har boet i et såkaldt "safe house" for IS-krigere i Hatay-provinsen på grænsen til Syrien.

Ifølge Politiets Efterretningstjeneste (PET) befinder godt 30 danskere sig i øjeblikket i Syrien, hvor de kæmper for Islamisk Stat.

Siden sommeren 2012 er 150 personer rejst fra Danmark til Syrien og Irak og opholdt sig hos militante islamistiske grupper.

Center for Terroranalyse vurderer, at mindst 21 af de 150 personer har været kvinder.

/ritzau/

via Listen To News