Spil på valget: Nu har oddsene ændret sig markant
Spillerne hos Danske Spil tror på et regeringssamarbejde mellem Socialdemokratiet og Venstre. Og de tror mest på Mette Frederiksen, som statsminister efter Lars Løkke Rasmussen. (Foto: Foto: Steen Brogaard/Folketinget)
Odds på en SV regering er faldet drastisk på en uge. Ny frontfigur hos Kristendemokraterne giver mere tiltro til partiets chancer hos Danske Spils oddssættere.

Selvom meningsmålingerne konstant viser et rødt flertal, betyder det ikke, at oddsene på folketingsvalget hos Danske Spil er gået i stå.

Et af de odds, der især bevæger sig vedrører hvilke partier en ny regering vil indeholde. Her tror flere spillere nu på en regering bestående af Socialdemokratiet og Venstre.

- Ved valgudskrivelsen gav vi pengene 40 gange igen på en Socialdemokratisk-Venstre- regering, men det odds er faldet til odds 9,00. Det er lavere end på en regering med Socialdemokratiet og Radikale Venstre, hvor du får odds 16,00. I de sidste par dage har vi modtaget langt flere spil på en Socialdemokratisk-Venstre-regering, og den mulighed har fået en del opmærksomhed i pressen, så derfor har vi ændret oddset så radikalt og så hurtigt, siger Peter Emmike Rasmussen, der er oddsansvarlig hos Danske Spil.

Det mest spillede odds på regeringsdannelsen er på en ren Socialdemokratisk ledet regering.

Det er ikke kun rygterne om en anderledes regeringsdannelse, der har ændret valgoddsene hos Danske Spil. Nyheden om at Isabella Arendt erstatter den nu sygemeldte Stig Grenov som formand for Kristendemokraterne og dermed er spydspids i partiets kamp om at komme over spærregrænsen, har givet fornyet opmærksomhed hos spillerne på Kristendemokraterne.

- Vi kan tydeligt se hos os, at Kristendemokraterne får mere opmærksomhed med Isabella Arendt i front. Det har spillerne luret og flere har oddset på, at Kristendemokraterne kommer i Folketinget denne gang. Derfor er oddset på, at de kommer ind i Folketinget faldet til odds 2,90. Der er dog stadig odds 1,35 på, at de ikke kommer ind ved dette valg, men det kan nå at ændre sig. Der er jo hele tre uger af valgkampen tilbage endnu, siger Peter Emmike Rasmussen.

Ud over Kristendemokraterne har de partier som håber på at komme i Folketinget: Stram Kurs, Klaus Riskær Pedersen og Nye Borgerlige genereret en del spil.

Det er dog stadig: ”Hvem er statsminister efter næste Folketingsvalg”, der er det mest populære valg-odds hos Danske Spil.

- Statsministerspillet er det mest spillede på nuværende tidspunkt, og her har flest spillere til dato oddset på, at Mette Frederiksen bliver den næste statsminister, siger Peter Emmike Rasmussen.

via Listen To News