Voldsom stigning: Mere end 14.000 unge mangler en praktikplads

Over 14.000 unge står nu og mangler en praktikplads. Det er 13 procent flere end for et år siden. Nu må eleverne organisere sig i protester, siger formand for elevorganisation.
 - Lige siden jeg blev aktiv i EEO i 2012, er det gået den forkerte vej i forhold til manglen på praktikpladser. Så det overrasker mig ikke, at vi nu står med endnu en træls statistik, siger formanden for Erhvervsskolernes Elevorganisation (EEO)Morten Egede til Avisen.dk. 
 - Lige siden jeg blev aktiv i EEO i 2012, er det gået den forkerte vej i forhold til manglen på praktikpladser. Så det overrasker mig ikke, at vi nu står med endnu en træls statistik, siger formanden for Erhvervsskolernes Elevorganisation (EEO)Morten Egede til Avisen.dk.  Foto: Scanpix/arkiv

Det går rigtigt dårligt for de unge med at komme i praktik, når de ønsker at blive faglærte. Over 14.000 mennesker på erhvervs-uddannelserne står nu og her og mangler en praktikplads. Det viser tal, som Undervisningsministeriet netop har offentliggjort.  

For et år siden stod omkring 12.700 elever og manglende en praktikplads i det virkelige liv. Et år senere er tallet cirka 14.300.

Det er en stigning i manglen på praktikpladser på ikke mindre end 13 procent på bare ét år.

Stigningen kommer ikke bag på formanden for Erhvervsskolernes Elevorganisation (EEO), Morten Egede.

- Lige siden jeg blev aktiv i EEO i 2012, er det gået den forkerte vej i forhold til manglen på praktikpladser. Så det overrasker mig ikke, at vi nu står med endnu en træls statistik, siger Morten Egede til Avisen.dk. 

Hans råd til de elever, der jagter praktikplads, er, at de ikke skal tabe modet. Derudover siger han:

- Jeg vil opfordre alle elever til at at organisere sig og kæmpe for sagen. Vi skal forhindre, at der bliver skåret ned på uddannelserne. Vi skal fortsat kunne komme med uddannelser, som arbejdsgiverne kan bruge, siger Morten Egede, og fortsætter:

- Derfor vil jeg opfodre alle til at deltage, når der bliver demonstrationer 13. oktober arrangeret af Uddannelses-alliancen. 

Kritisk over for treparts-aftale

I august blev der indgået en ny såkaldt treparts-aftale. Heri forpligter regeringen, fagbevægelsen og arbejdsgiverne sig til inden for en årrække at skaffe 8.000 til 10.000 ekstra praktikpladser. 

- Jeg kan kun håbe på, at treparts-aftalen kommer til at bidrage til flere praktikpladser. Men det her med de 8.000 til 10.000 ekstra pladser er et tal trukket ud af den blå luft for at gøre alle glade. Jeg tror desværre ikke, det kommer til at ske, siger Morten Egede. 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.