På røven i Nakskov

Vild kritik: TV2’s pinlige serie latterliggør Nakskov

To debattører langer ud efter TV2’s nye programserie ’På røven i Nakskov’. Den tegner et forkert billede af Nakskov, lyder det.
- Vi håber, TV 2 snart får øjnene op for, hvor pinligt deres program er, lyder opsangen fra Kaare Dyvad og Maria Kongstad
- Vi håber, TV 2 snart får øjnene op for, hvor pinligt deres program er, lyder opsangen fra Kaare Dyvad og Maria Kongstad FOTO: Koncern TV- og filmproduktion /TV 2

Kritikken bliver bare ved og ved med at vælte ned over TV2-programmet ’På røven i Nakskov’.

Nu er det forfatter og folketingskandidat for Socialdemokraterne Kaare Dybvad og lollik og studerende Maria Kongstad, der i et fælles debatindlæg i Politiken retter en bredside mod TV2. De mener, at programmet er med til at forværre de senere års skævvridning af Danmark.

- Men ved at koble programmets ulykkelige familier til en hel provinsby når TV 2’s latterliggørelse et lavpunkt. Ideen er ikke ny, men en reprise over et TV 2-program fra 1994. Dengang var Nakskov også i centrum, da man sendte dokumentaren ’Nærbillede – Håbløshedens by’, skriver de i debatindlægget og fortsætter:

Ikke en elendig by

- Det nye program er ikke bare uoriginalt. Det er også forkert. For Nakskov er ikke den elendige by, som den måske var i 1994. Arbejdsløsheden falder, og nye arbejdspladser kommer langsomt til området, ikke mindst i forbindelse med de store byggerier af Femern Bælt-forbindelsen og Storstrømsbroen, skriver de i Politiken.

I programmet møder seerne blandt andet Rikke og hendes datter Angelica, der som 14-årig bliver mor til drengen Frej og Ib og sønnen Nicolaj, hvis hus er erklæret uegnet som bolig. Programmet følger en række udsatte familier gennem et helt år, og på TV2 har redaktør Mikkel Dyrting tidligere fortalt til Avisen.dk, at han ikke vil udstille nogen.

Afviser kritik

- Jeg kan sagtens forstå, at det kan være belastende for nogle, som er glade for at bo i Nakskov og ikke kan genkende sig selv i det her. Men det er min pligt som redaktør for en national tv-station at gøre opmærksom på de problemer, der er i samfundet. Det, mener jeg, er vigtigere end at tage hensyn til, om jeg kommer til at træde nogen, der ikke har problemer, over tæerne, siger han.

"Pinlig"

Men Kaare Dyvad og Maria Kongstad mener, at TV2 er med til at skræmme eventuelle tilflyttere væk fra Nakskov. Tv-stationen svigter også deres journalistiske ambitioner om at være kritiske over for magthavere og vise virkeligheden som den er.

Det er i stedet for afløst af ”en drift mod forargelse og underholdning, i en gennemskuelig, journalistisk indpakning”.

- Vi håber, TV 2 snart får øjnene op for, hvor pinligt deres program er, slutter de.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.