Usunde fejl du laver på badeværelset

Du tror måske, du holder dit badeværelse rent og pænt, men faktisk begår du mange små uskyldige fejl, som efterlader dit toilet fuld af bakterier og skidt. Bliv klogere her.
De travle hverdagsrutiner på badeværelset er ikke alle sammen lige sunde
De travle hverdagsrutiner på badeværelset er ikke alle sammen lige sunde Scanpix

Du har højst sandsynlig fast rutiner på dit toilet. Bestemte måder, du gør tingene på og derfor kan det være svært lige at regne ud, at du faktisk gør det forkert. Men det har Good Housekeeping kigget nærmere på.

Når du har været på WC

I en amerikansk undersøgelse lavet af Scrubbing Bubbles viser det sig, at hele 60 procent af alle ikke slå brættet ned, når de skyller ud. Mon ikke der findes et par danskere, som heller ikke gør det.

Hvis du lader brættet være oppe, når du skyller ud, så vil bakterier ryge rundt sammen med vandet og sprede sig rundt i rummet, fordi brættet ikke holder dem nede.

LÆS OGSÅ: Lars Mikkelsens kone: Jeg er dybt imponeret

Du gemmer din tandbørste væk

Du tænker muligvis, at det er en rigtig god idé at putte din tandbørste ind i et lukket skab, så den ikke får ting på sig. Tanken er såmænd god nok, men den er bare ikke særlig god i forhold til bakterier.

Når en tandbørste er fanget i et skab, så kan den ikke tørre ordentlig og det skaber et venligt miljø for bakterier. American Dental Association råder til, at du stiller din tandbørste oprejst uden at røre andre børster…og at du lukker brættet på dit WC.

LÆS OGSÅ: Chokolade er det samme som en grøntsag

Du efterlader dine makeupbørster på bordet

Alt du skal have i ansigtet skal holdes væk fra flader, der kan efterlade skidt på dem. Derfor skal du tænke over, hvor du efterlader dine makeup børster.

De skal holdes væk fra flader med bakterier og samtidig skal de helst kunne ånde, så de ikke bliver fugtige af badeværelses damp. Og du skal også huske at lufte ud, så fugten ikke samler sig i rummet.

Du bruger telefonen på badeværelset

Det er oplagt at snakke eller kigge lidt på Instagram, i mens du er på toilettet eller gør dig klar. Men det er en dårlig idé, for alt du tager med ud på badeværelset vil på en eller anden måde også blive påvirket af de bakterier, der er derude.

LÆS OGSÅ: Sådan undgår du at falde i over-spise-fælden

Du skifter ikke badeforhæng

Hvornår har du sidst skiftet dit badeforhæng? Hvis du ikke kan huske det, eller svaret er aldrig, så skal du i gang nu. Dit badeforhæng skal altså skiftes ind imellem og du kan enten købe et nyt eller vaske det, du allerede har.

Det samme gælder med dine håndklæder, de skal altså også vaskes efter hver tredje gang, du har brugt dem. Og når de skal tørre, så skal de hænges op, så de ikke folder, men kan få luft ind fra alle sider.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.