Ung prins finder fælles fodslag med veteraner

Den engelske prins Harry skal med, når sårede veteraner skal vandre tusind mil gennem Storbritannien.
Prins Harry tager på sin sidste militærekspedition i foråret, når han skal udstationeres fire uger hos det australske forsvar, herefter er det slut med militæret for den 30-årige prins.
Prins Harry tager på sin sidste militærekspedition i foråret, når han skal udstationeres fire uger hos det australske forsvar, herefter er det slut med militæret for den 30-årige prins. Foto: Chris Jackson/AP

Tværs over Nordpolen i 2011 og Sydpolen i 2013. Den engelske prins Harry er ikke bleg for at tage vandrestøvlerne på for en god sag, når velgørenhedsarrangementet "Walking With the Wounded" (vandre med sårede) sætter spot på engelske krigsveteraner.

Torsdag lancerede han dette års vandretur, som har fået navnet "Walk of Britain". I år går den tusind mil eller cirka 1.600 km lange vandretur nemlig ikke gennem sne og is i Antarktis men derimod gennem det engelske sommerlandskab.

Det fortalte prins Harry selv i sin tale ved åbningen torsdag.

- Det er en stor ære for mig at stå her og annoncere, at "Walking With the Wounded" kommer hjem for at gå mellem de mennesker, som har hjulpet og de lokalsamfund, der har støttet vores væbnede styrker med stor entusiasme, sagde han.

Selvom prins Williams rødhårede lillebror netop har annonceret, at han forlader militæret, vil Harry også i år gå med, når veteranerne vandrer af sted i slutningen af august.

- Det glæder mig at kunne meddele, at jeg vil slutte mig til holdet og gå med et kortere stykke af vejen. Det ser jeg utrolig meget frem til, sagde han.

I sin tale kom prins Harry desuden ind på de sociale problemer, som soldater kan opleve, når de vender hjem fra krig med fysiske skader og ar på sjælen.

Her mener han, at turen gennem Storbritannien vil være en god måde at nedbryde englænderens fordomme om veteranerne.

- Folk vil se, at lige gyldigt hvilke omstændigheder, der end præger disse mænd og kvinder, så ser de mod fremtiden. De kigger mod arbejdsgivere, der skal give dem en chance for at blive ved med at bidrage til vores samfund.

Veteranernes tur gennem Storbritannien starter i Skotland den 22. august og slutter i London den 31. oktober.

Læs hele prins Harrys tale ved lanceringen af "Walk of Britain" her: http://www.princeofwales.gov.uk/media/speeches/speech-prince-harry-the-walking-the-wounded-walk-of-britain-launch

Newspaq

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.