Undskyld, jeg har indført livsfarlig ledelse

- Det er hamrende farligt. Sådan siger en ledelsesrådgiver om den ledelsesform han selv har været med til at udbrede på danske arbejdspladser.
Christian Ørsted var igennem 15 år med til at udbrede den nye 'smilende ledelse' med fokus på blandt andet mere ansvar til medarbejderne. Nu kalder han den livsfarlig.
Christian Ørsted var igennem 15 år med til at udbrede den nye 'smilende ledelse' med fokus på blandt andet mere ansvar til medarbejderne. Nu kalder han den livsfarlig. Linda Johansen

En erfaren ledelsesrådgiver undskylder nu, at han har været med til at fremme det han kalder “en livsfarlig ledelsesform.”

Den 41-årige Christian Ørsted, der gennem mere end 15 år har rådgivet ledere på danske arbejdspladser, siger nu undskyld. Han erkender, at han har taget fejl, når han har argumenteret for fleksible arbejdstider, hjemmearbejdsplads mm.

Det fortæller han i et interview i Politiken.

- Jeg tog fejl. På overfladen lyder det demokratisk og sympatisk, at lederen interesserer sig for de ansattes privatliv, at der er fleksible arbejdstider, hjemmearbejdsplads og firmabetalt smartphone. Men under den sympatiske overflade er der tale om en livsfarlig ledelse, der får tusindvis af mennesker til at brænde ud,” lyder det fra Christian Ørsted.

Han mener, det grænseløse fleksible arbejde og den selvstyrende måde at arbejde på lægger et enormt pres på medarbejderne.

- Under den gamle form for ledelse gik man hjem fra arbejde, og så havde man fri. Man skulle bare gøre, som man fik besked på. Ledelsen tog ansvaret. I dag siger ledelsen, når folk kommer for at få rammer eller grænser: ‘Hvad synes du selv vil være en god idé?’ Eller: ‘Du skal bare arbejde lidt smartere og mere effektivt’. Uden at anvise hvordan. Det er hamrende farligt,” siger ledelsesrådgiveren, der selv oplevede, hvordan han smed alt andet for at hellige sig et stor prestigefyldt arbejdsopgave. Det havde store konsekvenser.

Læs hele interviewet med Christian Ørsted i Politiken.


Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.