Ulf Pilgaard store sorg: Jeg var ikke hos min kone da hun døde

Ulf og Gitte Pilgaard var sammen i næsten 50 år. Gitte Pilgaard døde forleden efter 20 års sygdom.
Den 76-årige folkekære skuespiller, Ulf Pilgaard, er svær at fange i et alvorligt øjeblik. Forleden mistede han sin hustru gennem 46 år.
Den 76-årige folkekære skuespiller, Ulf Pilgaard, er svær at fange i et alvorligt øjeblik. Forleden mistede han sin hustru gennem 46 år. Foto: Bax Lindhardt/Scanpix/arkiv

Det var kun døden, der kunne skille Ulf Pilgaard og hustruen Gitte ad.

Parret var sammen i næsten 50 år, men for nogle dage siden døde Gitte Pilgaard efter 20 år med den uhelbredelige demens-sygdom Huntingtons chorea. Hun blev 69 år.

Det skriver BT.

- Det er selvfølgelig fuldstændig ubærligt. Også selvom vi vidste, at Gitte havde en alvorlig og uhelbredelig sygdom, siger en fattet Ulf Pilgaard til avisen.

Ulf Pilgaard var ikke ved sin hustrus side, da hun døde af et hjertestop, men han havde været hos hende nogle timer før.

Hun var blevet ramt af en infektion, og selvom de vidste, at Gitte var ramt af en dødelig sygdom, så var de ikke forberedt.

- Selvom vi vidste, hvad det ville ende med, blev vi ved med at tro på, at vi havde lidt mere tid sammen. Og bare det går godt nogle dage, så tror man på, at vi måske har nogle flere år sammen. Men sådan er det jo bare ikke, siger Ulf Pilgaard til BT.

Parret blev gift i 1970. Sammen fik de to sønner.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.