Ufaglærte Ulla kom ind på jura: "Jeg er helt rørt"

I dag er 65.298 personer blevet optaget på videregående uddannelser. En af de lettede er Ulla Puck på 52 år.
Ulla Puck på 52 år er netop kommet ind på drømmestudiet. "Jeg er så glad, at jeg ikke kunne holde tårerne tilbage", siger hun.
Ulla Puck på 52 år er netop kommet ind på drømmestudiet. "Jeg er så glad, at jeg ikke kunne holde tårerne tilbage", siger hun. Foto: Privat

- Pludselig stod der: Tillykke Ulla, du er kommet ind!

Sådan fortæller en lykkelig Ulla Puck, efter hun fik en mail fra Københavns Universitet. Hun er netop kommet ind på jura-studiet, og det har længe været hendes store drøm.

- Jeg kunne ikke holde tårerne tilbage. Det er så utroligt, at det kan lade sig gøre at få sine drømme opfyldt, selvom jeg er over 50 år. Jeg er stadig helt rørt, fortæller hun Avisen.dk fra hendes sommerhus i Sverige.

Gik ud af 10. klasse

For Ulla Puck viser den glædelige nyhed hende, at det aldrig er for sent at gå nye veje. Selvom hun ikke har gået i gymnasiet eller taget en uddannelse, så har hun fået en masse erhvervserfaring, som kvalificerer hende til en uddannelse.

- Jeg gik ud efter 10. klasse og blev receptionist i Post- og Telegrafvæsenet. Ved et valg vandt jeg posten som faglig sekretær i Dansk Metal Tele Øst.

Det banede vejen for en karriere i fagbevægelsen, hvor Ulla Puck fik en særlig interesse for ligestilling og arbejdsret. Det gav hende blod på tanden til at søge jurastudiet.

- Gennem mit arbejde erfarede jeg, at fagbevægelsen ikke hjælper kvinder nok. Mænd bærer kronprinser frem i systemet, og hvis kvinder skal gøre opmærksom på sig selv, så skal de knokle dobbelt så hårdt.

"Jeg kan sagtens nå en ny karriere"

Ulla Puck håber, at hendes nye eventyr vil inspirere andre unge kvinder til at tro på, at man godt kan arbejde sig op og bygge på med boglig viden, hvis man vil skabe nye muligheder for sig selv.

- Hvis man er blevet arbejdsløs eller er træt af sit arbejde, skal man se muligheder frem for begrænsninger. Jeg skal jo arbejde, til jeg er 72 år gammel, så jeg kan sagtens nå en ny karriere.

Synd for de uerfarne unge

Grunden til, at Ulla Puck overhovedet læser videre, når hun allerede har gang i karrieren, er, at hun gerne vil udfordre sig selv.

- Jeg vil bevise, at jeg kan mit stof og prøve nye grænser af. Jeg ser det kun som en fordel, at jeg har så meget erfaring at trække på, og jeg har ondt af alle de unge, der bare går direkte fra gymnasiet til en uddannelse uden at prøve noget andet først.

At de andre studerende er en hel del yngre end Ulla Puck er sikkert og vidst. Den gennemsnitlige alder på de videregående uddannelser er 23-25 år, viser tal fra Danmarks Statistik. Men det bekymrer hende slet ikke.

- Jeg taler rigtig godt med unge mennesker. Vi har tre store børn derhjemme, og min papdatter er også kommet ind på hendes drømmeuddannelse, så vi jubler sammen over de glædelige nyheder.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.