Taxikrig

Uber: Derfor har vi ikke betalt selskabsskat i Danmark

Uber giver ikke noget overskud, og derfor betaler virksomheden heller ikke selskabsskat i Danmark, lyder forklaringen.
Der skal være overskud, før man kan betale skat, siger Ubers danske direktør Mathias Thomsen.
Der skal være overskud, før man kan betale skat, siger Ubers danske direktør Mathias Thomsen. Foto: Scanpix arkiv

Uber giver ikke noget overskud, og derfor betaler virksomheden heller ikke selskabsskat i Danmark.

Sådan lyder forklaringen fra kørselstjenestens direktør i Danmark, Mathias Thomsen, som overfor Politiken svarer på noget af den megen både danske og internationale kritik, der har været af selskabets konstruktion og forretningsmodel. 

- Uber er jo en virksomhed i kraftig vækst. Vi er i en investeringsfase - det vil sige, at vi bruger langt mere, end vi tjener, og skat skal jo betales af overskuddet, siger han til Politiken. 

Ifølge Politiken beskyldte den engelske EU-parlamentariker Anneliese Dodds sidste måned i Businesss Insider Uber for fra begyndelsen at være designet til "at reducere sine skatteforpligtelser".

Men det afviser Mathias Thomsen og henviser i stedet til at Ubers medarbejdere i Danmark betaler skat i Danmark. 

- Uber betaler skat i alle de lande, vi opererer i. Vi er en signifikant bidragyder til de lokale økonomier, idet 80 procent af alt det, vi skaber, bliver i landet til forskel fra mange andre store virksomheder, som jo faktisk beholder det meste af det selv, siger han til Politiken. 

Direktøren forklarer i øvrigt, at når Uber i Danmark sender penge videre til Uber-selskaber i andre lande, så sker det blandt andet på grund af behovet for at udvikle software til virksomhedens apps, skriver Politiken. 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.