Troels Lund ny beskæftigelsesminister: "Får mulighed for at lave en stor indsats"

Den tro Løkke-støtte Troels Lund Poulsen får med den nye trekløverregering sin femte ministerpost.
Troels Lund Poulsen (V) bliver ny beskæftigelsesminister. Han har før været både miljøminister, skatteminister, undervisningsminister og erhvervs- og væksminister.
Troels Lund Poulsen (V) bliver ny beskæftigelsesminister. Han har før været både miljøminister, skatteminister, undervisningsminister og erhvervs- og væksminister. Foto: Scanpix/arkiv

Det er efterhånden et langt minister-CV, Venstres Troels Lund Poulsen kan fremvise.

Mandag formiddag kan den 40-årige politiker så skrive sit femte ministerjob på CV'et, når statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) præsenterer sit nye ministerhold i trekløverregeringen.

Han har haft posten som erhvervs- og vækstminister, men skal fremover være beskæftigelsesminister. Den ministerpost er han fuldt ud tilfreds med, forsikrede han overfor TV 2 kort tid efter, at det nye ministerhold blev offentliggjort. 

- Jeg er bare glad for, at jeg nu er en del af holdet. Et spændende hold, hvor jeg også får mulighed for at gøre en stor indsats, fordi beskæftigelse og ikke mindst det at skaffe flere i arbejde, det fylder meget i regeringsgrundlaget, sagde han til TV 2.

Vil sikre et godt erhvervsliv 

Den nye beskæftigelsesminister har endnu ikke løftet sløret for, hvordan han vil præge beskæftigelsespolitikken. Men han fik dog nævnt til TV 2, at et udgangspunkt for en høj beskæftigelse er, at erhvervslivet har det godt. 

Troels Lund Poulsen blev gjort til minister allerede som 31-årig i 2007, hvor han overtog ansvaret for det danske miljø.

Inden da startede hans politiske karriere som formand for Venstres Ungdom fra 1997 til 1999. Siden fortsatte karrieren som folketingsmedlem fra 2001.

Miljøministertiden gav ham lidt blandede anmeldelser. I hvert fald var begejstringen ikke så stor blandt miljøets organisationer.

Efter miljøposten blev Troels Lund Poulsen rykket frem i geleddet og udpeget til skatteminister fra februar 2010 til marts 2011. Derefter nåede han yderligere et halvt års tid som undervisningsminister.

Traktor-Troels

Undervejs i Troels Lund Poulsens ministerkarriere har han fået flere øgenavne.

Som miljøminister fik han navnet "Traktor-Troels", som vist ikke var på grund af hans erfaringer som landmand, men mere på grund af glæden ved bestemte traktortyper.

Troels Lund Poulsen fik senere navnet "Trolex", som hænger sammen med et meget omtalt Rolexur, som han som ny undervisningsminister fik af Qatars sheik Tamim Bin Hamad Al-Thani. Senere måtte han aflevere uret tilbage.

"Var dømt død og begravet"

Som skatteminister var Troels Lund Poulsen og hans særlige rådgiver Peter Arnfeldt dybt involveret i skattesagen mod tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt.

Troels Lund Poulsen blev i juridisk forstand frifundet af Skattesagskommissionen.

Alligevel tildelte partierne i rød blok en "stor" næse til Troels Lund Poulsen. Selv mener han, at Skattesagskommissionen "frikendte ham pure".

Men han er klar over, at nogle i en overgang troede, at han var ude af politik.

 - Det er jo ikke mere end et par år siden, at jeg var død og begravet og mange af jer sagde, at jeg aldrig kom tilbage, sagde han til TV 2. 

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.