Lindegården-ansatte genoptager arbejdet

Efter flere dages arbejdsnedlæggelse går de ansatte på bostedet Lindegården nu tilbage i arbejde.
- Vi har valgt at starte arbejdet igen. Lige nu - de første er allerede gået tilbage på arbejde, siger en lettet talsperson for de ansatte på Lindegården, Mia Kristina Hansen, til TV 2 Lorry.
- Vi har valgt at starte arbejdet igen. Lige nu - de første er allerede gået tilbage på arbejde, siger en lettet talsperson for de ansatte på Lindegården, Mia Kristina Hansen, til TV 2 Lorry. Foto: Scanpix/arkiv

Slut med den ugelange arbejdsnedlæggelse og i gang med arbejdet igen.

Sådan lyder meldingen nu fra personalet på det socialpsykiatriske bosted Lindegården, efter sagen er blevet diskuteret på et fagligt møde torsdag.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra medarbejderne, der længe har kritiseret arbejdsforholdene, efter at den 57-årig social- og sundhedsassistent Vivi Nielsen i marts blev dræbt af en psykotisk beboer på bostedet.

De ansatte på det socialpsykiatriske bosted Lindegården har haft nedlagt arbejdet siden onsdag 11. maj. Det er sket i protest mod arbejdsforholdene som i længere tid har trukket overskrifter i landets medier. 

Med stemmerne 80-17 har de ansatte dog nu besluttet at gå tilbage i arbejde.

- Den, der ikke kæmper, vinder ikke. Og vi har kæmpet, skriver personalet i pressemeddelelsen

- Vi føler, vi er kommet et stykke af vejen. Københavns Kommune har afsat et millionbeløb til at forbedre sikkerheden.

Kæmper videre

Der henvises her til, at Socialforvaltningen i Københavns Kommune i fredags lagde op, at kommunens socialpsykiatriske bosteder får tilført 12,6 millioner kroner i 2016 og 20,7 millioner kroner ekstra om året fra 2017. 

Af den ekstra bevilling i 2016 skal Lindegården have 5,1 million kroner, som blandt andet skal gå til flere hænder. De ansatte på Lindegården oplever, at politikerne har lyttet til deres opråb. 

- Vi mener, at vores fællesskab og sammenhold har gjort en forskel. Vi har fået masser af sympati og tilkendegivelser, som vi er glade for. Vi har fået reaktioner fra kommunen, fra regionerne og fra lokal- og landspolitikere. Og ikke mindst fra beboere, pårørende, andre bosteder, interesserede og tusindvis af andre danskere, lyder det i pressemeddelelsen.

- Kampen er ikke slut. Vi agter at holde kommunen fast på løfterne om en sikker arbejdsplads, herunder løftet om at der ikke er syge, misbrugere og livsfarlige personer på vores arbejdsplads, skriver Center Lindegårdens ansatte.

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.