Lindegårdens ansatte til kommunen: Drop det politiske spil - og hjælp!

Hvorfor ikke bare hjælpe de mennesker, som har brug for hjælpen, så de undgår at komme ud i situationer, hvor de bliver til drabsmænd, spørger Mia Kristina Hansen, der har optrådt som talsmand for de ansatte på det drabsramte bosted Lindegården.
Det er med livet som indsats, at man arbejder på bosteder som Lindegården, og det skal der nu gøres noget ved, mener personalet.
Det er med livet som indsats, at man arbejder på bosteder som Lindegården, og det skal der nu gøres noget ved, mener personalet. Emil Hougaard, Scanpix

- Jeg bliver så ærgerlig over, at man peger fingre ad hinanden, og det igen kommer til at dreje sig om, hvem der har skylden. Det handler jo om, at nogle er for syge til at bo hos os og har brug for en anden hjælp end den, vi kan tilbyde.

Det er reaktionen hos Mia Kristina Hansen, som er socialpædagog på bostedet Lindegården i Roskilde, efter at det i dag er kommet frem, at socialforvaltningen i Københavns Kommune fralægger sig ethvert ansvar for, at medarbejderen Vivi Nielsen for to måneder siden blev stukket ihjel af en psykisk syg beboer på bostedet.

Bag kulisserne

I en klage over et påbud fra Arbejdstilsynet henviser kommunens socialforvaltning til, at den nu afdøde medarbejder brød sikkerhedsreglerne. Forvaltningens chef, socialborgmester Jesper Christensen (S) har ellers udtalt, at ’det er helt forkert at begynde at spekulere i, hvad der er sket, før de officielle undersøgelser af hændelsesforløbet er færdige’.

- Det viser, at der foregår meget mere bag kulisserne, end vi som medarbejdere er klar over. At det politiske spil, der foregår, er så svært at gennemskue for os, som arbejder på gulvet. Hvorfor ikke bare hjælpe de mennesker, som har brug for hjælpen, så de undgår at komme ud i situationer, hvor de bliver til drabsmænd, spørger Mia Kristina Hansen.   

Denne gang skal det være

Personalet på Lindegården havde i går en annonce i gratisavisen metroxpress med et opråb til sundheds- og ældreminister Sophie Løhde (V) om at løse problemerne med psykotiske beboere på Lindegården og landets øvrige bosteder.

Samtidig deltog Mia Kristina Hansen som taler på en stor offentlig høring om behandlings- og botilbud i psykiatrien på Christiansborg. Hun mener, der bliver lagt et pres på politikerne, som de bliver nødt til at handle på.

- Denne gang skal tiden ikke bare få lov til at gå, så der sker et drab mere. Jeg synes, at personalegruppen viser et sammenhold og fællesskab, som kan løfte problemerne højere op end til spørgsmålet om, hvem der har ansvaret, siger Mia Kristina Hansen.   

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.