79-årige Bodil mister hjælp til rengøring: Kommunen skal spare

79-årige Bodil Vestergaard fra Ringkøbing har fået frataget al sin hjemmehjælp til rengøring.
- At man tager hjælpen fra så svækkede mennesker, synes vi, er chokerende at høre, siger Jens Højgaard, souschef i Ældre Sagens afdeling for samfundsanalyse.
- At man tager hjælpen fra så svækkede mennesker, synes vi, er chokerende at høre, siger Jens Højgaard, souschef i Ældre Sagens afdeling for samfundsanalyse. Foto: Scanpix arkiv

79-årige Bodil Vestergaard fra Ringkøbing har fået frataget al sin hjemmehjælp til rengøring.

Hun har ellers fået hjælp i næsten 10 år, fordi hun har nedsunken rygsøjle og lider af svimmelhed. Hun har en lægeerklæring på, at hun ikke må gøre rent.

Men nu er det altså slut, fordi kommunen skal spare.

- At et menneske, der tydeligvis er svækket og som har brug for hjælp, og hvor kommunen tidligere har anerkendt behovet - at man tager hjælpen fra så svækkede mennesker, synes vi, er chokerende at høre, siger Jens Højgaard, souschef i Ældre Sagens afdeling for samfundsanalyse til DR P4 Midt & Vest.

Ringkøbing-Skjern Kommune sendte sidste år et brev ud til hjemmehjælpsmodtagerne, hvori der stod, at kun "demente, blinde og lamme" fremover kunne få hjælp. Ældre Sagen skrev dengang til kommunen, at man bevægede sig på grænsen af loven.

- Vi har været nødt til at sænke vores serviceniveau, og det har noget med kroner og ører at gøre. Det er en forringelse, og det står vi også ved. Men vi kan kun bruge pengene én gang, siger Karsten Sørensen, formand for Social- og Sundhedsudvalget (S) i Ringkøbing-Skjern Kommune til DR P4 Midt & Vest.

- Jeg vedgår, at vi har sænket serviceniveauet også til et niveau, hvor vi er meget opmærksomme på, om det holder hjem, siger Karsten Sørensen til DR P4 Midt & Vest.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.