To-årig låst inde og glemt: Normering ikke årsagen

Vuggestue skal gennemgå procedurer og formidle dem til forældrene, så børn som to-årige som Emir ikke bliver låst inde i et skur og glemt, har Børn- og Ungeudvalget i Stevns Kommune besluttet.
Billedet har intet med hændelsen i Lodbjerggård Børnehus i Strøby at gøre.
Billedet har intet med hændelsen i Lodbjerggård Børnehus i Strøby at gøre. Foto: Iris/Scanpix/modelfoto

Det var ikke mangel personale, der gjorde, at den to-årige Emir i sidste uge ikke kun blev glemt i en barnevogn, men også var låst inde i et skur, da han skulle hentes af sin mor i vuggestuen Lodbjerggård Børnehus i Strøby Egede på Stevns.

Det konkluderer Børn- og Ungeudvalget i Stevns Kommune efter at have haft sagen oppe på et møde.

- På det tidsrum på døgnet, hvor det her skete, var der ikke problemer med normeringen, siger Janne Halvor Jensen (DF), formand for Børneudvalget, til TV Øst.

Farvel til vuggestuen

Emir blev fundet af sin mor, ulykkelig og grædende, efter en halv times søgen.

- Han lå bare der med kæmpestore øjne, og lige så snart han ser mig, så begynder han at tudbrøle. Han græd ligesom, da han blev født. Det var virkelig voldsomt, sagde Rosa Gülcan Ozturk fra Strøby Egede efter episoden.

Familien Ozturk har reageret på hændelsen ved at tage deres børn ud af daginstitutionen, mens Rosa Gülcan Ozturk til Sn.dk fortæller, at familien har valgt at kontakte et krisecenter.

- Vi kommer aldrig nogensinde over det her. Smerten bliver nok mindre, men vi glemmer det i hvert fald aldrig som forældre, siger Rosa Gülcan Ozturk.

I kommunen får sagen også konsekvenser for personalet. Udvalget har nemlig besluttet, at kommunens daginstitutioner fremover skal gennemgå de daglige procedurer og formidle dem til forældrene.

Med det vil politikerne sikre, at det ikke sker igen, siger  Janne Halvor Jensen til TV2Øst.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.