Pædagoger glemte 2-årig - glemte også barn i 2015

En dreng fra Odense er stadig panisk angst for et være alene, efter han for to år siden blev glemt i en bus.
Foto: Scanpix

Da to-årige Sebastian mandag blev glemt i en skov i Torslunde i Ishøj var det ikke første gang, de ansatte i udflytterbørnehaven Hestestalden på Vesterbro i København glemte et barn.

Det skriver BT.

Den lille dreng blev nemlig glemt, fordi der skete fejl i de skærpede procedurer for optællingen af børnene, som en anden sag egentlig havde resulteret i.

BT, der er i besiddelse af en mail fra september 2015, kan således afsløre, at en anden lille dreng i institutionen blev glemt i en bus.

Den lille dreng lå og sov i en bus, som var kørt fra børnehaven efter at have sat børn og pædagoger af ved Hestestalden på Gasværksvej, hvilket pædagogerne ikke opdagede.

Det var først, da drengens far skulle hente ham, at det gik op for dem, at han manglede. Herefter måtte faren tage en taxa for at hente sin søn, som stadig lå og sov, da han kom frem, skriver BT.

Procedurer skal skærpes

Sagen resulterede i, at det blev indskærpet, at der skulle styr på de daglige rutiner. Men alligevel gik det altså galt igen forleden. 

Områdechefen i Børne- og Ungdomsforvaltningen i København, Kate Obeid, fortæller til BT, at der ved årsskiftet derfor sker ændringer i ledelsen i børnehaven.

- Hestestalden får 1. januar via en sammenlægning ny leder, og en af de vigtigste opgaver for hende bliver at få gennemgået og skærpet alle institutionens procedurer og retningslinjer, siger Kate Obeid til BT.

Glemte børn

August 2014
Fem-årige Mickas bliver glemt i en bus i Odense. Han var alene og indespærret i to timer. Det var først, da hans mor ville hente ham, at pædagogerne opdagede, at han var væk. I dag har han stadig mén efter hændelsen, og kan ikke lide at være alene, fortæller hans mor.
Kilde: Fyens.dk

September 2015
En sovende dreng bliver glemt i en bus. Faren må tage an taxa for at hente drengen, som er alene og stadig sover i bussen.
Kilde: BT

24. november 2016
2-årige Emir bliver låst inde i et skur i sin barnevogn.
Ifølge Stevns Kommunes redegørelse af sagen, var Emir i skuret fra klokken 11.30 til klokken 16.45. Han var alene i det aflåste fra cirka klokken 16.00.
Kilde: Sn.dk

29. november 2016
2-årige Sebastian bliver glemt i en skov i Ishøj. Pædagogerne glemte at krydse ham af på sedlen, og han var alene i skoven i to en halv time, før han blev fundet af politiet.
Kilde: TV 2

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.