FOR FULD UDRYKNING

Tilbud fra skandale-firma: 6.000 kroner i dusør for ny kollega

Et omstridt ambulanceselskab tilbyder nu medarbejderne dusør for at finde ansatte.
Ambulanceselskabet BIOS vandt opgaven med at køre for Region Syddanmark over Falck - men har ikke ansatte nok til at løfte opgaven.
Ambulanceselskabet BIOS vandt opgaven med at køre for Region Syddanmark over Falck - men har ikke ansatte nok til at løfte opgaven. Colourbox

Skaf en ny kollega og få 6.000 kroner i dusør.

Sådan lyder det tilbud, som ambulanceselskabet BIOS har sendt til omkring 300 medarbejdere og kommende ansatte, der netop er blevet hyret. Det skriver TV2 Fyn.

Det hollandske ambulanceselskab, der fortrinsvis står for taxakørsel i Holland, mangler nemlig omkring 265 reddere for at have folk nok til at kunne varetage ambulancekørslen i Region Syddanmark fra 1. september.

Vandt opgaven - men havde ikke ansatte nok til at løse den

Mens det i nogle brancher er helt normalt, at ansatte belønnes med en dusør for at skaffe nye kolleger, er sagen om ambulanceselskabet mere speget.

Selskabet vandt nemlig over sine konkurrenter, blandt andet Falck, da Region Syddanmark sendte ambulancekørslen i udbud - selvom BIOS på det tidspunkt havde alt for få reddere ansat til at kunne varetage opgaven.

Falck klagede dengang over afgørelsen - blandt andet fordi BIOS ifølge Falck kun ville kunne ansætte reddere nok, ved at forsøge at kapre Falcks ansatte. Klagen blev dog afvist, men Region Syddanmark har alligevel været i tvivl om, hvorvidt BIOS kan nå at blive klar til at løfte opgaven - hvilket kom frem i et hemmeligt notat, som TV2 Fyn afslørede.

På tyskerjagt

Der har desuden været uenighed om de arbejdsforhold, BIOS tilbyder redderne. Her har BIOS dog ifølge Region Syddanmark lyttet til redderne og forbedret arbejdsforholdene.

- Tillid kommer igennem dialog. Det bruger vi meget tid og energi på i øjeblikket. Vi holder stationsmøder. Og vi holder mange individuelle møder med redderne, sagde Morten Hansen, der er administrerende direktør for ambulanceselskabet Bios, i april til DR Fyn.

Den nye dusør er selskabets nyeste måde at forsøge at skaffe nok redningsarbejdere inden 1. september. En anden metode, BIOS også har benyttet, er at hyre tyske reddere, som skal lære dansk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.