Thyra Frank om ældrepleje: Der er penge nok

Der skal tales mere om værdier i ældreplejen, mener Thyra Frank (LA).
Der skal mere fokus på værdier i ældreplejen, mener Thyra Frank.
Der skal mere fokus på værdier i ældreplejen, mener Thyra Frank. Foto: Scanpix/arkiv

Er det altid et spørgsmål om penge, når politikere debatterer kvalitet på ældreområdet. 

Nej, mener landets nye ældreminister, Thyra Frank, fra Liberal Alliance. Der er i stedet brug for mere fokus på værdier og rigtig ledelse, siger hun til TV 2.

 - Jeg er ikke altid sikker på, at det er pengene, der betyder noget. Der skal tales meget mere om værdier. Der er selvfølgelig ingen, der skal sidde på et plejehjem i en ble. Det behøves der heller ikke. Selvfølgelig er der et menneske på det sted, der er i stand til at gå ind til Hr. Jensen eller Hr. Pedersen og få skiftet den ble, siger Thyra Frank til TV 2.

Hun har selv mange års erfaring fra ældreområdet. Thyra Frank har blandt andet været forstander på plejehjemmet Lotte. 

Ministerens udtalelse kommer efter, at TV2 har fortalt historien om 78-årige Hans Schuster, der flere gange har været gennemblødt af tis, fordi personalet ikke har tid til at hjælpe ham.

Thyra Frank mener ikke, at dårlige forhold handler om for få penge. Hun minder om, at kommunerne netop har fået en ekstra milliard til ældrepleje. De midler skal bruges rigtigt ude i landet.

- Først og fremmest vil jeg gerne have, at man ude i kommunerne kigger på, hvordan pengene bliver brugt. Jeg ved, at det betyder utroligt meget, hvordan ledelsen er på det enkelte plejehjem. Som minister på området kunne jeg kigge på, om der er nogle regler, der gør, at det personale vi har derude – og som brænder for det – måske bliver brugt til for meget papirarbejde. Om vi skal have dem tilbage til det, de er uddannet til, nemlig omsorgen, nærheden og ømheden, siger Thyra Frank.

Hun blev overraskende udnævnt som ældreminister i forbindelse med præsentationen af den nye Trekløverregering mandag. 

I den forbindelse kom hun med en klar melding til medarbejdere på landets plejehjem: I bør bruge tid på at drage omsorg - ikke skrive om den. 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.