Thulesen: Derfor er dagpenge ikke blandt de fire krav

DF-formand afviser igen tanker om firparti-regering.
- Vi har sagt, vi skal have gjort noget ved genoptjeningen af dagpenge, den er for usmidig, så det står også på vores liste, sagde Thulesen på vej ind til forhandling med Løkke.
- Vi har sagt, vi skal have gjort noget ved genoptjeningen af dagpenge, den er for usmidig, så det står også på vores liste, sagde Thulesen på vej ind til forhandling med Løkke. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix

På vej ind til lørdagens regeringsforhandlinger med Lars Løkke Rasmussen fortalte Kristian Thulesen Dahl (DF), at han ikke vil bruge ordet "ufravigelige" om Dansk Folkepartis krav til en ny regering.

Han blev dog også straks spurgt om, hvorfor dagpenge ikke var blandt de fire krav til Lars Løkke Rasmussen, som DF-næstformand Søren Espersen lørdag lancerede på forsiden af Politiken.

- Det er fire ting, vi har nævnt i månedsvis. Der er ikke det samme som at sige, at der også er andre områder, som eksempelvis dagpengene, som vi gerne vil kigge på, siger Kristian Thulesen Dahl.

- Vi har sagt, vi skal have gjort noget ved genoptjeningen af dagpenge, den er for usmidig, så det står også på vores liste, sagde han.

Men hvorfor er det så ikke på listen over de fire krav? lød det fra pressen.

- De fire nævnte punkter nævnte vi første gange i august sidste år på vores sommergruppemøde. De fire er særlige. Det er ikke det samme som at sige, at der ikke er andre udfordringer i det danske samfund, men vi gik ud for et år siden og markerede disse fire sager. Vi gjorde det også klart inden valget, at vi er optagede af dem.

Men kommer dagpenge i anden række?

- Nej der er mange ting på vores ønskeseddel, og på den liste står der også dagpenge. Vi ved der kommer en dagpengekommission til efteråret. Vi opfordrer en ny regering til at gøre deres arbejde færdigt. Og så vil vi gerne se på genoptjeningen, der skal være mere smidig. Hvis flere ledige danskere skal tage kortere job og sæsonarbejde i stedet for østeuropæere, så skal vi forsøge det, sagde han.

Kristian Thulesen fortalte også, at han ikke tror på, at der indgås en flertalsregering. Det er for uens partier til at danne en regering, lød det.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.