Thorning til 18-årige Anton: Industritekniker er en fed uddannelse

Anton fra Brøndby troede, at han ville være pædagog. Men efter et besøg er han godt i gang med uddannelsen som industritekniker. Søndag fortalte han sin historie til statsminister Helle Thorning-Schmidt.
Anton fra Brøndby troede, at han ville være pædagog. Men efter et besøg er han godt i gang med uddannelsen som industritekniker. Søndag fortalte han sin historie til statsminister Helle Thorning-Schmidt.
Anton fra Brøndby troede, at han ville være pædagog. Men efter et besøg er han godt i gang med uddannelsen som industritekniker. Søndag fortalte han sin historie til statsminister Helle Thorning-Schmidt. Foto: Allan Christensen

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) har sat gang i valgslutspurten med en bustur rundt i Danmark.  Og da hun søndag ankom til Ishøj Bycenter stod den lokale S-kandidat Mattias Tesfaye klar til at tage imod sammen med 18-årige Anton Rundberg Lam.

For få måneder siden gik Anton på produktionsskole i Brøndby, men efter at have fået muligheden for at snuse til arbejdet som industritekniker er han nu godt i gang med en uddannelse.

- Jeg troede egentlig, at jeg ville være pædagog, og jeg vidste slet ikke, at der var noget, der hed industritekniker, og at det kunne være noget for mig. Men nu er jeg i gang, og jeg er slet ikke i tvivl om, at det er det rigtige, fortæller Anton Rundberg Lam til Avisen.dk.

Selvom der er lav ledighed blandt industriteknikere, så har Dansk Metal flere gange slået alarm over, at der er for få unge, der tager uddannelsen. Og Antons historie blev da også modtaget med glæde fra statsministeren.

-Det er så godt. Der er så meget brug for industriteknikere, og det er en fed uddannelse, lød det fra Thorning.

Anbefalet uddannelsen

Det er den lokale folketingskandidat fra Socialdemokraterne i Brøndby, Mattias Tesfaye, der har taget initiativ til at hive unge på produktionsskoler med ud på produktionsvirksomheder. Han håber, at Antons eksempel kan vise vejen for andre unge på den københavnske vestegn og også øge den politiske opmærksomhed på Christiansborg.

- Vi har problemer med, at der er for mange unge her på vestegnen, som ikke er kommet med på opsvinget. Det er vigtigt, at vi tager hånd om det. Så jeg synes også, at Helle skulle møde én, som jeg har været med til at skaffe en læreplads, fortæller Mattias Tesfaye.

Til oktober er Anton Rundberg Lam færdig med grundforløbet på teknisk skole, og så skal han starte i praktik hos Man Diesel & Turbo i København. Og han går gerne forrest som det gode eksempel.

- Det er meget mere interessant, end det lyder. Man skal både lave 3D-tegninger og styre maskinerne. Så jeg har fortalt til nogle af mine gode venner, som heller ikke ved, hvad de skal lave, at de også skulle tage at blive industritekniker.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.