Thorning afslører: "Jeg ser alle meningsmålinger"

Statsministeren følger tæt med i de mange meningsmålinger, som varsler næsten dødt løb forud for torsdagens folketingsvalg.
- Jeg har også hele tiden haft en forventning om, at det her vil blive meget tæt. Det tror jeg holder ved helt frem til valgdagen på torsdag, siger Helle Thorning-Schmidt.
- Jeg har også hele tiden haft en forventning om, at det her vil blive meget tæt. Det tror jeg holder ved helt frem til valgdagen på torsdag, siger Helle Thorning-Schmidt. Asger Ladefoged/Scanpix

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) er netop hjemvendt fra en valgkamps-slutspurt rundt i landet, hvor hun på en to-dages bustur nåede at besøge 12 byer fordelt på det meste af landet.

Avisen.dk fulgte med og fik mod slutningen af turen mulighed for at stille nogle spørgsmål om, hvordan Helle Thorning-Schmidt ser tilbage på den tre uger lange valgkamp og torsdagens gyservalg.

Nu har du lige været på en lang bustur rundt i hele Danmark, og de sidste tre uger har der været fuld tryk på. Hvordan klarer du det hårde valgprogram?

- Jeg sørger for at få sovet godt om natten. Det er et vigtigt budskab, jeg har. Det er et utrolig vigtigt valg. Det kommer til at betyde meget for Danmark, hvem der vinder det her valg. Og jeg fornemmer egentlig også, at der er en god stemning omkring det.

Men hvad gør du, når du kommer tilbage på et hotelværelse eller hjem for at være klar til næste dag, hvor der måske venter 6 nye byer?

- Jeg sover. Jeg sover godt om natten, lyder det korte svar fra Thorning.

Vil gerne diskutere politik med så mange som muligt

Udover den gode nattesøvn sørger Helle Thorning-Schmidt også for at forberede sig grundigt med den lille kerne af medarbejdere, som følger hende rundt i hele valgkampen.

Det skal sikre, at hun hele tiden er på forkant med den politiske dagsorden og klar til de mange nye arrangementer, der venter.

Hvad er det værste, der kunne ske for dig i valgkampens sidste dage?

- Sådan går jeg ikke og tænker på livet. Jeg vil bare gerne gøre det så godt som muligt og fortælle om min politik og diskutere vores politik med så mange som overhovedet muligt. De sidste dage af valgkampen er der jo rigtig mange debatprogrammer, som vi skal igennem. Det handler om at få fortalt, hvor Socialdemokraterne står, og hvor skillelinjerne er i dansk politik.

Hvad glæder du dig mest til på den anden side af hele valgræset?

- Jeg håber bare, at vi vinder valget, for det har jeg arbejdet målrettet på. Ikke bare de sidste tre uger, men de sidste fire år. Så jeg håber, at vi vinder valget. Ikke så meget for min skyld, men fordi jeg er helt overbevist om, at det bedste for Danmark er at fortsætte på det spor, vi er på nu.

Har hele tiden troet, at det vil blive meget tæt

Når man kigger på de mange meningsmålinger, så ser det meget tæt ud. Hvor meget følger du – hånden på hjertet - de meningsmålinger?

- Jeg ser alle meningsmålinger. Jeg har også hele tiden haft en forventning om, at det her vil blive meget tæt. Det tror jeg holder ved helt frem til valgdagen på torsdag.

Du siger, at du ser alle meningsmålinger. Hvad betyder det for dig, når en måling går den ene eller den anden vej?

- Ikke specielt meget. Lige meget hvad så arbejder jeg videre, og det skal vi også. Vi skal arbejde videre og sikre, at vi får talt med så mange mennesker, at vi får fortalt, hvad vi står for, og hvad forskellene er i dansk politik. Vi har tre dage tilbage til at gøre det, og dem bruger vi fuldt ud.

Hvad skal gøre, at meningsmålingerne tipper jeres vej, når vi står ved den afgørende meningsmåling på torsdag?

- Det er, at vælgerne går ind i boksen og stemmer på Socialdemokraterne.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.