Hvem sagde kedelig? Han er valgets bedste taler

Blandt landets partiledere er Kristian Thulesen Dahl (DF) den mest inspirerende. Sådan lyder danskernes dom i en ny undersøgelse.
Landets to statsministerkandidater må nøjes med pladserne lige nedenfor podiet. Helle Thorning-Schmidt får ni procent af stemmerne – én mere end Venstre-formanden.
Landets to statsministerkandidater må nøjes med pladserne lige nedenfor podiet. Helle Thorning-Schmidt får ni procent af stemmerne – én mere end Venstre-formanden. Foto: Keld Navntoft/arkiv/Scanpix

- Vi er et kedeligt parti, sagde DF-formand, Kristian Thulesen Dahl, fra talerstolen på det netop overståede Folkemøde.

Noget tyder dog på, at danskerne ikke opfatter partilederen fra liste O som særlig søvndyssende.

Således viser en Megafon-undersøgelse foretaget for konferenceudbyderen DFDS BusinessCruise, at Kristian Thulesen Dahl er den partileder, som flest vælgere mener, kan levere et inspirerende oplæg på en konference.

Han topper listen foran Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen. De høster begge 17 procent af stemmerne, men venstrefløjs-politikeren må se sig slået med sølle tre stemmer. Anders Samuelsen fra Liberal Alliance indtager tredjepladsen med 11 procent af stemmerne.

Landets to statsministerkandidater må nøjes med pladserne lige nedenfor podiet. Helle Thorning-Schmidt får ni procent af stemmerne – én mere end Venstre-formanden.

På gyngende grund

Kevin Thyge Helsinghoff, Country Manager for DFDS BusinessCruise, kender alt til vigtigheden af inspirerende taler.

- Vi lader os inspirere af de partiledere, som har noget på hjerte, som tør at kommunikere klart og tydeligt, og som skiller sig ud fra mængden – dem, som kan få os til at tænke i nye baner. Det er netop også det, som skal være en konferences funktion; den skal få os til at tænke nyt, inspirere og tage os nye steder hen. Kun på den måde får man det optimale udbytte af de ressourcer, der investeres, siger Kevin Thyge Helsinghoff og fortsætter:

- Det, der kendetegner de tre i toppen af listen, er jo, at de tør stille sig selv i situationer, hvor de potentielt er på gyngende grund. De går ikke efter konsensus og stilstand, men efter at revolutionere og rykke nogle ting, siger han.

Anders er hot - Pia er not

I undersøgelsen har Megafon samtidig undersøgt, hvor stor opbakning partilederne nyder fra egne vælgere. Liberal Alliancens Anders Samuelsen topper denne gang listen, da hele 75 procent af dem, der tilkendegiver at stemme på Liberal Alliance på torsdag, samtidig mener, at Anders Samuelsen er den mest inspirerende taler blandt partilederne.

I bunden må Pia Olsen Dyhr kigge langt efter opbakning fra egne vælgere. Kun 18 procent af SF’erne foretrækker deres egen formand i undersøgelsen.

Se hele undersøgelsen her:

Fakta: Disse partiledere er de mest inspirerende talere:

Kristian Thulesen Dahl: 17 procent

Johanne Schmidt-Nielsen: 17 procent

Anders Samuelsen: 11 procent

Helle Thorning-Schmidt: 9 procent

Lars Løkke Rasmussen: 8 procent

Uffe Elbæk: 7 procent

Pia Olsen Dyhr: 4 procent

Søren Pape Poulsen: 2 procent

Morten Østergaard: 2 procent

Stig Grenov: 1 procent

Ingen af ovenstående/ved ikke/ville aldrig deltage i en konference: 22 procent

 

Mest/mindst inspirerende talere fordelt på partiledernes egne vælgere:

Anders Samuelsen: 75 procent

Johanne Schmidt-Nielsen: 69 procent

Kristian Thulesen Dahl: 57 procent

Uffe Elbæk: 48 procent

Stig Grenov: 45 procent

Lars Løkke Rasmussen: 31 procent

Morten Østergaard: 29 procent

Helle Thorning-Schmidt: 29 procent

Søren Pape Poulsen: 26 procent

Pia Olsen Dyhr: 18 procent

 

Kilde: Repræsentativ undersøgelse foretaget af MEGAFON for DFDS BusinessCruise blandt 1.064 respondenter

 

 

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.