Sygdom tvinger kronprinsesse i seng

Den svenske kronprinsesse Victoria er ramt af så voldsom en omgang influenza, at hun måtte trække sig under et officielt arrangement.
Sveriges prins Daniel er klar til at tage over for sin sygdomsramte hustru, kronprinsesse Victoria.
Sveriges prins Daniel er klar til at tage over for sin sygdomsramte hustru, kronprinsesse Victoria. Foto: Matthias Schrader/AP

Helt klassisk for årstiden præger snot, feber og hovedpine rigtig mange mennesker med influenza, og det går heller ikke de kongeliges helbred forbi.

Sveriges kronprinsesse Victoria og prins Daniel befinder sig i øjeblikket i Östersund, hvor de er på officielt visit, men her måtte den 37-årige kronprinsesse onsdag trække sig.

I løbet af formiddagen besøgte kronprinsesseparret Östersund fodboldklub for at høre om foreningens arbejde med at fremme mangfoldigheden, men efter frokosten fik influenzaen så meget tag i den svenske tronarving, at hun måtte lægge sig omgående.

- Det er en alvorlig gang influenza, lyder det i en kort erklæring om kronprinsessens tilstand fra informationschefen ved det svenske kongehus, Ulrika Nasholm, til avisen Aftonbladet.

Heldigvis stod kronprinsessens mand, 41-årige prins Daniel, klar til at træde helt ind for sin sygdomsramte hustru, som han i forvejen ledsagede under besøget.

- Det er yderst sjældent, at kronprinsessen lægger sig, men i dette tilfælde af alvorlig influenza så fuldfører prinsen programmet selv, tilføjede informationschefen.

Over eftermiddagen fortsatte prinsen pligterne og besøgte virksomheden Woolpower, der producerer uldtøj i Östersund, og her sendte han også en besked videre om sin syge hustru.

- Hovedpersonen er desværre sengeliggende, lød det fra ham.

Prins Daniel er født Oluf Daniel Westling og har kendt kronprinsessen siden 2001. I 2009 forlovede de sig og blev gift ved et storslået bryllup i 2010. To år senere blev parret forældre til Sveriges fremtidige dronning, prinsesse Estelle.

Newspaq

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.