5 tegn på du skal melde dig syg

Det kan være svært at vurdere, hvornår man er for syg til at gå på arbejde.
Foto: Colourbox

Det er efterår og snart vinter og dermed årstiden, hvor rigtig mange bliver ramt af sygdom. Men det kan være svært at vurdere, om man skal blive hjemme fra arbejde, når man har lidt ondt i halsen eller hovedpine.

’Du skal lytte til din krop for at bestemme, om du skal tage på arbejde eller ej,’ siger Florence Comite, der er læge og grundlægger af ComiteMD.

Her er fem tegn på, du skal blive hjemme fra jobbet:

1. Du hoster og nyser

Hvis din næse løber en smule, kan du sagtens tage på job. Men hvis du ofte hoster og nyser, og du producerer slim, der ikke er klart, skal du helt sikkert blive hjemme, skriver Womenshealthmag.com.

’Du skal faktisk gå til lægen, for det kan være symptomer på en infektion i brystet,’ forklarer Florence Comite.

Udover at du kan smitte andre, spiller det faktisk også en rolle, at du kan blive smittet med andre vira, når dit immunforsvar er nede.

Hvad gør influenzaen ved din krop? Få svaret på Femina.dk.

2. Du har feber

Har du en temperatur, der er højere end 37,8 grader, skal du blive hjemme.

’Nogle af os går rundt med en basal kropstemperatur på 36-36,3 grader. For denne gruppe er en temperatur på 37,2 grader ligeså høj som 37,8 grader for dem, der normalt har en temperatur på 37 grader,’ forklarer lægen.

Har du en temperatur, der er omkring tre grader højere end normalt, skal du blive hjemme.

3. Du ryster og fryser

Hvis du fryser, selvom du er pakket ind i masser og tøj og tæpper, skal du blive hjemme.

’Det betyder, du har fået en virus ind i kroppen, og den er i gang med at sprede sig. Kuldegysningerne er din krops respons på det. Derfor skal du blive hjemme i seng og sørge for at få masser af væske,’ siger Florence Comite.

Her er 6 af de bedste tips mod influenza. Få dem på Femina.dk.

 

4. Du har smerter

Når du har en infektion, kan det ofte mærkes som ømhed og smerter i kroppen. Det er et klart tegn på, du er syg, og at du derfor skal blive hjemme, indtil du har det bedre, siger lægen.

5. Dit job udgør en risiko

Der er altid en risiko for at smitte sine kollegaer, hvis man går syg på arbejde. Men der er nogle jobtyper, hvor man skal være endnu mere opmærksom på sygdomssymptomer. Har man et job, hvor man eksempelvis er sammen med børn eller ældre, eller hvis man arbejder i en restaurant eller på anden måde har kontakt med fødevarer, er det ekstra gode grunde til at blive hjemme og pleje sygdommen.

’Selv hvis du er uerstattelig på jobbet, er det bedst at finde alternativer,’ lyder det fra Florence Comite.

 

Af Mia Qvist Scheelsbeck, Traffic Center, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.