Svenske feriebørn giver besøgsrekord i Tivoli

En ekstra uges åben i forbindelse med Halloween har betydet over en halv million gæster i den gamle have.
Vejret har ifølge Tivoli ikke været med dem i år, hvor efterårsferien har været mere ramt af regn end sædvanlig.
Vejret har ifølge Tivoli ikke været med dem i år, hvor efterårsferien har været mere ramt af regn end sædvanlig. Foto: Sendelbach / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0/free

Tivoli har i 2014 udvidet Halloween-perioden med en ekstra uge i et forsøg på at tiltrække svenskere, der har efterårsferie i uge 44. Den satsning ser ud til at være lykkedes. Andelen af svenske besøgende steg fra 3,5 procent til 7,5 procent i den uge.

- Vi har slået besøgsrekord med mere end en halv million gæster til Halloween i Tivoli, der for første gang varede tre uger. Tanken var at tiltrække svenskerne, som har efterårsferie i uge 44. Det initiativ er lykkes, skriver Tivolis administrerende direktør, Lars Liebst, i en pressemeddelelse.

Det betyder, at Tivoli har haft 523.000 besøgende i Halloween-sæsonen i 2014 mod 417.000 i 2013. Stigningen dækker dog over et fald i antal besøgende per dag på over 1000 gæster.

Vejret har ifølge Tivoli ikke været med dem i år, hvor efterårsferien har været mere ramt af regn end sædvanlig.

- Uge 42 og 43 havde besøgstal på niveau med vores forventninger på trods af, at det regnede mere i efterårsferien, end det nogensinde har gjort, mens Halloween har eksisteret, skriver direktøren videre.

- Uge 44 har vejret været mildt og tørt. Det har dels bragt danske gæster - for eksempel skoleklasser - hos Tivoli Undervisning. Dels har vi fordoblet andelen af svenske gæster i uge 44, så det er lykkedes at få svenskernes opmærksomhed.

Tivoli åbner igen til julesæsonen fra 15. november til 4. januar.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.