Stribe af påbud til Jensen's spareribs-fabrik reddede arbejdsmiljøet
Fremstillingen af whiskysaucer, spareribs og færdigretter kan være nedslidende. Derfor har medarbejderne på fabrikken Jensen’s Køkken haft godt gavn af Arbejdstilsynets særlige rådgivende indsatser. Men de indsatser kan snart være væk.
- Vi har haft et rigtig positivt samarbejde med Arbejdstilsynet, som har fået lov til at se det hele og efterfølgende har medvirket til at finde løsninger på de problemer, vi havde. Nu har vi fået systematiseret vores arbejdsmiljøarbejde, siger Lars Thulstrup til Avisen.dk. Han er arbejdsmiljørepræsentant på Jensen’s Køkkens fabrik i Struer.
- Vi har haft et rigtig positivt samarbejde med Arbejdstilsynet, som har fået lov til at se det hele og efterfølgende har medvirket til at finde løsninger på de problemer, vi havde. Nu har vi fået systematiseret vores arbejdsmiljøarbejde, siger Lars Thulstrup til Avisen.dk. Han er arbejdsmiljørepræsentant på Jensen’s Køkkens fabrik i Struer. Foto: Scanpix/arkiv


De særlige indsatser for nedslidningstruede brancher bliver sparet helt væk, hvis regeringen får sit finanslovsforslag igennem. Det kan ramme omkring én million lønmodtagere, som ifølge en opgørelse fra Arbejdstilsynet arbejder i de nedslidningstruede brancher.

Nogle af dem, det vil ramme, er medarbejderne på Jensen’s Køkken i Struer.

- Vi har haft et rigtig positivt samarbejde med Arbejdstilsynet, som har fået lov til at se det hele og efterfølgende har medvirket til at finde løsninger på de problemer, vi havde. Nu har vi fået systematiseret vores arbejdsmiljøarbejde, siger Lars Thulstrup til Avisen.dk. Han er arbejdsmiljørepræsentant på Jensen’s Køkkens fabrik i Struer.

Arbejdstilsynets særlige tilsynsindsatser skal beskæres med 31 millioner kroner i 2016 og fjernes helt i 2017, fremgår det af finanslovsforslaget.

Dermed ryger de 50 millioner kroner, som den tidligere regering havde afsat til de særlige tilsynsindsatser i nedslidningstruede brancher.

Lars Thulstrup frygter, at andre virksomheder ikke får gjort de samme tiltag, som Jensen’s Køkken, hvis besparelserne på Arbejdstilsynet gennemføres.

Gode råd fremfor påbud

På fabrikken i Struer var det et uanmeldt besøg, der satte det hele i gang, fortæller arbejdsmiljørepræsentanten.

- Vi fik en stribe påbud, for der var mange regler, der ikke blev overholdt. Sådan er det nok generelt i slagteribranchen – sådan har vi bare gjort tingene. Så vi fik en stribe påbud og kunne sagtens have fået 50 mere. Men så stoppede de, fordi de hellere ville sætte en proces i gang, hvor vi selv begyndte at arbejde med arbejdsmiljøet, siger han.

De særlige indsatser bygger på vejledning og dialog, frem for påbud og sanktioner. Og på fabrikken ændrede rådgivningen tilgangen til arbejdsmiljø på stedet, husker Lars Thulstrup.

- Pludselig var der penge til arbejdsmiljøarbejdet, og Arbejdstilsynet kom ud og kiggede på, hvor langt vi kom. Vi havde nogle gode snakke med dem, hvor de fortalte, hvad de havde oplevet andre steder, og hvor de kom med ideer til, hvordan vi fik grebet tingene an, siger han.

De særlige indsatser har blandt andet sat fokus på afskærmning , arbejdshøjde og knivskader, fortæller han.

Generelt stor tilfredshed

Fabrikken Jensen’s Køkken er langt fra den eneste virksomhed, der har ført rådene fra Arbejdstilsynet ud i livet.

De særlige indsatser har motiveret virksomhederne til selv at arbejde for at forbedre arbejdsmiljøet, viser evalueringer foretaget af Arbejdstilsynet.

Det har resulteret i, at når Arbejdstilsynet kommer på besøg for at kontrollere, har virksomhederne i 80 procent af alle tilfælde arbejdet med den vejledning, de har fået.

I Arbejdstilsynet oplever man, at den vejledning, der gives, bliver brugt konstruktivt, fortæller Dorte Pedersen, der sidder med i bestyrelsen i landsforeningen ’Konsulenterne i Arbejdtilsynet’.

- Virksomhederne har vidst, hvad rammerne var, og har sat tiden af til det, fordi de har kunnet se fornuften i, at de kunne være med til at forhindre, at medarbejdere blev syge, siger hun.

Ifølge evalueringerne er virksomhederne særdeles tilfredse med indsatsen. 90 procent af virksomhederne angiver, at de 'har haft en god dialog med Arbejdstilsynet om arbejdsmiljø på virksomheden'.

Strækøvelser mod ømme muskler

Også på ledelsesniveau har man på Jensen's Køkken været glad for arbejdstilsynets særlige indsatser, fortæller fabrikschef Morten Sørensen.

- Arbejdstilsynet har fået os til at tænke i nogle baner, hvor vi har fået nogle nye idéer til, hvordan vi kunne få et bedre arbejdsmiljø for medarbejderne, siger han.

Det har været med til at booste nogle gode vaner, som i dag en fast del af arbejdet ved siden af kødudskæringerne.

Tre gange ugentligt laver de ansatte fem minutters strækøvelser, der løsner anspændte skuldre og nakker, fortæller fabrikschefen.

Dumt at stå samme sted dagen lang

Desuden fremhæver Morten Sørensen, at de er blevet mere opmærksomme på støj og variation i arbejdet.

Sidstnævnte har forhindret, at folk stod det samme sted og lavede det samme dag ud og dag ind. Nu flytter de ansatte mere rundt og får en varieret arbejdsdag, fortæller han.

Og det har givet en stor gevinst, at folk i dag har flere forskellige typer af opgaver, mener Lars Thulstrup.

- Det andet sled folk ned og gjorde os også sårbare, hvis én var syg eller sagde op. Fordi andre ikke kunne. Nu er de mange, der kan alle pladser, og det gør os mindre sårbare, når der er ferie og sygdom eller nogen holder op, siger han.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.