Støjberg efter vild debat: Jeg beskriver bare virkeligheden

Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg, svarer nu tilbage på kritikken efter biograf-debat.
- Jeg har beskrevet virkeligheden, som den var i aftes. Og havde det været en gruppe svenskere eller en gruppe drenge, der gik med ens træningsdragter fra deres fodboldklub, havde jeg også,beskrevet det, siger Inger Støjberg.
- Jeg har beskrevet virkeligheden, som den var i aftes. Og havde det været en gruppe svenskere eller en gruppe drenge, der gik med ens træningsdragter fra deres fodboldklub, havde jeg også,beskrevet det, siger Inger Støjberg. Jens Nørgaard Larsen/Scanpix

- Det er blot den virkelighed, jeg har oplevet.

Sådan siger Inger Støjberg, der onsdag kom i stormvejr til TV2, efter at hun tirsdag aften rasede mod en gruppe indvandrerdrenge på sin Facebook-profil. Drengene havde generet hende voldsomt under en biograftur. Venstre-spidsen mente, at drengene ”sparkede på stolen, talte, kommenterede og kastede med slik.”

Hun formanede derefter de støjende drenge om, at de ikke "bliver til noget," hvis de fortsætter sådan.

Inger Støjberg blev kritiseret for at generalisere og tage en hel befolkningsgruppe til indtægt for en flok uopdragne teenagedrenges adfærd.
Men Inger Støjberg siger nu, at hun blot beskriver den virkelighed, hun oplever.

- Jeg har beskrevet virkeligheden, som den var i aftes. Og havde det været en gruppe svenskere eller en gruppe drenge, der gik med ens træningsdragter fra deres fodboldklub, havde jeg også beskrevet det. Det her er ikke et spørgsmål om at slå alle indvandrere over én kam. Det her er et spørgsmål om at beskrive den virkelighed, jeg oplevede i aftes. Og der sad en gruppe unge indvandrerdrenge og chikanerede flere biografgæster, siger Inger Støjberg til TV2, der efterfølgende spørger, hvorfor det er relevant at nævne, at drengegruppen var indvandrere.

- Det har intet at gøre med, at de var indvandrerdrenge. Det var bare indvandrerdrenge. Og det nytter jo ikke noget, hvis ikke man må skrive det, siger Venstre-politikeren.

Onsdag gjorde den socialdemokraternes transportminister Magnus Heunicke sig på Twitter munter over Støjberg. 'Er der ingen point, der er for billige for dig,' spurgte han Venstre-kvinden.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.