Stiv SAS-ansat blev fyret: Kørte med giga-promille i lufthavnen

Det kostede en 60-årig mand jobbet, da han kørte rundt med en meget høj promille på lufthavnens område.
Den nu tidligere SAS-ansatte havde en promille på 2,41.
Den nu tidligere SAS-ansatte havde en promille på 2,41. Foto: Iris/arkiv

En SAS-ansat havde vist fået en tår over tørsten, da han i september satte sig ind i en bil på sit job i Københavns Lufthavn.

Fredag forklarede han sig foran en dommer i Københavns Byret, skriver BT.

Den 60-årige mand blev stoppet, da han skulle til at passere overgangen til området med flyvemaskiner. Her fattede sikkerhedsfolkene straks mistanke til mandens kørsel. En blodprøve viste senere, at den 60-årige havde en meget høj promille på ikke mindre end 2,41. Færdselsloven tillader, at man kører med 0,50 promille alkohol i blodet.

- Jeg kan slet ikke forstå, at min promille var så høj. Jeg havde været på arbejde det meste af dagen og fået lidt at drikke om eftermiddagen. Bagefter købte jeg en flaske vin i kantinen, som jeg ville tage med hjem, men pludselig var flasken tom. Jeg kunne godt mærke, at det ikke var så smart at køre, men min kollega var væk, og der stod en flyver og ventede på at komme af sted, som vi skulle ud til med nogle forskellige ting, forklarede den 60-årige brødbetyngede mand ifølge BT i retten.

Manden havde været ansat i SAS i 30 år, men blev fyret på stedet på grund af sin spritkørsel. Han har fået frakendt sit kørekort og konfiskeret sin bil, fordi han havde en alkoholpromille på over 2 procent. Han blev i retten også idømt en straf på 20 dages fængsel, der blev gjort betinget. Han fik derudover en tillægsbøde på 10.000 kroner og skal samtidig betale udgifterne til analysen af hans blodprøve samt et bidrag på 500 kroner til Offerfonden, der blandt andet hjælper trafikofre.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.