Erhvervsbosser i ordkrig: "Meget har Stine Bosse budt os gennem årene"

Stine Bosse og Asger Aamund er i Berlingske røget ud i en regulær verbal krig.
"Meget har Stine Bosse budt os gennem årene, men hendes hysteriske indlæg om min Perspektiv-artikel i Berlingske fredag 6. januar er et aldrig tidligere nået klimaks af sort tale og intellektuel afmagt," skriver Asger Aamund i et svar til en kritik fra Stine Bosse.
"Meget har Stine Bosse budt os gennem årene, men hendes hysteriske indlæg om min Perspektiv-artikel i Berlingske fredag 6. januar er et aldrig tidligere nået klimaks af sort tale og intellektuel afmagt," skriver Asger Aamund i et svar til en kritik fra Stine Bosse. Foto: Scanpix/arkiv

De to erhvervsprofiler Stine Bosse og Asger Aamund er røget i totterne på hinanden.

Hele miseren bunder i et indlæg fra erhvervsmand og tidligere bestyrelsesformand i Bavarian Nordic Asger Aaamund i Berlingske om, at de tysk/franske reformplaner for EU bør opnå dansk støtte.

Men indlægget et faldet erhvervskvinden Stine Bosse, der er tidligere direktør i Tryg og nu sidder som landsformand i Europabevægelsen, for brystet. Hun har derfor sat sig til tasterne og skrevet et indlæg, hvor hun går i rette med Asger Aamunds udmeldinger.

Hun mener blandt andet, at Asger Aamund i sit indlæg giver borgerne i de 27 medlemslande skyld for Brexit. 

"Det er lutter cirkulære argumenter, der ikke er Aamund værdigt," skriver Stine Bosse. Hun mener samtidig, at Asger Aamund får givet EU skylden for mere, end hvad godt er.

"Omvendt lykkes det for Aamund at give os, der ønsker en fredelig udvikling af det mangfoldige fælleskab, skylden for en opblomstring af ekstreme kræfter til højre og venstre, inklusive IS. Her stopper så min respekt, kære Aamund," lyder det fra Stine Bosse.

"Hysterisk indlæg"

Men Asger Aamund giver ikke meget for Stine Bosses kritik.

"Meget har Stine Bosse budt os gennem årene, men hendes hysteriske indlæg om min Perspektiv-artikel i Berlingske fredag 6. januar er et aldrig tidligere nået klimaks af sort tale og intellektuel afmagt," skriver erhvervsmanden blandt andet i et svar til Stine Bosse.

Asger Aamund mener i stedet, at Stine Bosse i kraft af sin rolle som formand for Europabevægelsen burde indgå i den debat, han forsøger at italesætte om de fransk/tyske reformplaner. Og det er især Stine Bosses bemærkninger om, at han ser EU i ledtog med blandt andet Islamisk Stat, som han finder absurde. 

"Det er så plat, at det krænker ytringsfrihedens yderste grænser," skriver Asger Aamund. 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.