Stadig ingen aftale mellem Grækenland og kreditorerne

Den østrigske finansminister siger, "vi må begynde at tænke på alternativer" til en aftale med Grækenland.

Der er stadig ingen aftale mellem Grækenland og de internationale kreditorer kort før starten på endnu et møde mellem eurolandenes finansministre torsdag eftermiddag i Bruxelles.

Kreditorerne har givet Grækenland et ultimatum for at få en troværdig græsk reformplan på bordet torsdag, skriver flere internationale medier.

Ellers vil kreditorerne sende deres egen plan til godkendelse hos eurolandenes finansministre, der efter planen mødes torsdag kl. 13.30.

Ifølge det, der foreløbig er sluppet ud fra mødet, tyder meget på, at der vil ligge to papirer på eurogruppens mødebord, når ministrene samles: Et fra Grækenland og et fra kreditorerne.

- Der har tilsyneladende ikke været nogle fremskridt hen over natten, siger den østrigske finansminister Hans Jörg Schelling, efter at græske forhandlere har siddet i timelange møder med EU-Kommissionen, Den Europæiske Centralbank og Den Internationale Valutafond.

- Grækenland har afvist ethvert kompromis og er hele tiden kommet med nye ønsker. Jeg synes, det er helt utroligt, så skødesløst den græske regering behandler sit land, mener Schelling.

Den østrigske finansminister understreger, at hvis det nye papir fra Grækenland ikke kan accepteres af finansministrene, "må vi begynde at tænke på alternativer".

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.