Spring rundt og undgå knogleskørhed

Nye studier viser, at kvinder der er meget aktive og hopper rundt, nemmere holder osteoporose nede end de, der er for forsigtige.
Hop du bare rundt. Det beskytter dig mod knogleskørhed
Hop du bare rundt. Det beskytter dig mod knogleskørhed Scanpix

De fleste tror, at folk med svage knogler skal passe på med at springe for meget rundt. Men nye studier viser, at sådan hænger tingene ikke sammen. Faktisk skal personer med knogleskørhed helst motionere en hel del, skriver Newsmaxhealth.com.

LÆS OGSÅ: Gaffatape:De utrolige ting, det kan bruges til

Studiet er fortaget på Academy of Finland, et statsstøttet forskningscenter, og det viser, at ældre kvinder har godt af at dyrke hård motion. Det forebygger mod at udvikle knogleskørhed, men det hjælper også dem, der allerede er ramt.

Du skal ikke være bange

De kvinder, der allerede har en mild form for osteoporose, vil med stor sandsynlighed være nervøse for at hoppe for meget rundt. Men forskerne fra Finland har undersøgt, om det er farligt for dem at motionere med høj intensitet.

LÆS OGSÅ: Sådan laver du den bedste datingprofil på nettet

Resultaterne fra en kontrolgruppe på kvinder mellem 50 og 65 år viser, at de kvinder, der har en mild knogleskørhed og stærke knæsmerter, sagtens kan dyrke intensiv motion.

Sammenlignes de med de kvinder, der lider af samme diagnose, men som kun dyrker moderat motion eller er meget lidt aktive, så viser det sig faktisk at være bedre med en intensiv motion, også for smerterne i knæene.

LÆS OGSÅ: Skær ned på sukkeret, uden at blive sindssyg

Faktisk viser det sig, at det helt kan stoppe udviklingen af knogleskørhed, hvis kvinder dyrker nok og intensiv motion. Undersøgelserne viser, at der skal dyrkes motion tre gange om ugen og resultaterne vil vise sig i hvert fald et år efter, at motionen er påbegyndt.

Det er gode nyheder for både de kvinder, der allerede er ramt, og de der gerne vil forbygge mod den slidsomme sygdom, der hvert år rammer mange kvinder i Danmark.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.