Bøf er godt. Rødvin er godt. Dessert er godt…men det er der ikke råd til i den her weekend. Du skal spare og derfor står weekenden på havregryn…eller hvad med toast?
En pakke toast er ikke dyr og med de rette ting ovenpå, kan toast-madder ligefrem blive lækre. Madekspert Charlotte Palermino har til redbookmag.com samlet de bedste og mest lækre bud, der kan få dig til at droppe den klassiske toast med ost og skinke.
LÆS OGSÅ: Dét vidste du ikke om Nutella
Avocado toast
Denne mad egner sig godt til at spise i begyndelsen af et måltid bestående af flere madder lavet af toast.
Mas avocadoen, så der stadig er lidt bid i den og put det ovenpå et stykke toast, der godt må være ristet. Drys lidt salt over, lidt olivenolie og et par chiliflager, og du har en virkelig smagfuld og til dels sund mad.
Rød peber og gedeost
Den her mad er kun for dem, der kan lide gedeost. Er du vild med det, ja så vil du også elske denne simple mad. Spred noget gedeost ud over dit brød. Skær noget rød peber i halvstore stykker og put dem ovenpå osten. Put derefter lidt olivenolie eller trøffelolie over.
LÆS OGSÅ: De største el-syndere i hjemmet om vinteren
Yoghurt og granatæble
Det her er en virkelig god morgenmads toast. Tag noget fuldfed græsk yoghurt og put det ovenpå brødet. Spred derefter lidt granatæble og revet citron over.
Æg og champignon
Her er en af de klart mest avanceret stykker toast. Den vil egne sig godt som en mad, der spises om aftenen. Sådan gør du: Du koger et æg i fire minutter. Herefter tager du skallen af og fjerner hviden, hvorefter en fin blomme, der stadig er blød men ikke løber, er tilbage. Den putter du ovenpå nogle champignoner, du har ristet på panden med smør og persille og siden putte på dit brød.
Wupti du har en mad med toast, champignon og et æg på toppen, som du drysser lidt salt og peber over.
LÆS OGSÅ: Denne morgenrutine sikrer dig vægttab
Ricotta og honning
Den her nemme mad består af ricotta ost i bunden, som du putter honning ovenpå og drysser med peber. Bum, det er nemt og lækkert.
Brie og karamelliserede løg
Er du glad for ost, ja så skal du prøve denne mad med brie. Du laver først dine løg ved at stege dem på en pande på medium lav varme i cirka 30 minutter. De skal blive brune, men de skal ikke brænde på. Når de er færdige, så putter du dem ovenpå dit brød med et stykke brie. Og har du brug for lidt ekstra, så topper du den med balsamico.
LÆS OGSÅ: Er du genert? Her er dine fordele
En mad med rester
Den her mad er rigtig god, hvis du har rester fra dagen før. Har du en tomatsovs eller en kødsovs, ja så putter du det ovenpå et stykke toast, der er ristet i olivenolie. Du kan pynte den med lidt frisk basilikum og parmesan.
Der er altså en verden af muligheder for at gøre en trist mad spændende – er der mon noget, vi har glemt. Hvad foretrækker du at putte ovenpå din toast?