Er du genert? Her er dine fordele

Der findes mere end en helbredsmæssig fordel ved at være genert eller decideret introvert, se dem her.
Er du introvert? Det har også sine fordele
Er du introvert? Det har også sine fordele Scanpix

Vi mennesker er ikke ens, vi kommer i tonsvis af forskellige indpakninger, størrelser, former og med sind, der er vidt forskellige. Der er personer, der trives i store forsamlinger med mange sociale forpligtigelser og altid har fuld fart på.

LÆS OGSÅ: Foretrækker du at drikke the, så er du hip

Og der findes personer, der har svært ved mange mennesker, eller ny personer, de er nødt til at snakke med. De kan være generte eller introverte, eller de kan være begge dele, og selvom det ofte er hæmmende, så findes der altså også områder, hvor de er ti skridt foran…altså helbreds- og arbejdsmæssigt.

Din risiko for overvægt falder

Forskere fra The Cornell Food and Brand Lab har testet størrelsen på den morgenmad en gruppe af mennesker spiser samt hvilken indvirkning størrelsen af den skål, de spiser den fra, har.

LÆS OGSÅ: X-factor dommer: Derfor er jeg sød

Det viste sig, at det med størrelsen på skålen havde en stor indvirkning på den portion testpersonerne tog. Forskerne kom frem til, at de introverte spiser mindre end andre personer. Forskerne mener, det er fordi de andre fylder skålen op uden større omtanke, hvorimod en introvert følger kodekset for, hvornår nok er nok.

Du har gode lederevner

En social og udadvendt person kan nemt være den, der får taletid og opmærksomhed til møder eller på en arbejdsplads. Men det behøver ikke at betyder, at det er dem, der vægtes som værende bedst på arbejdspladsen, hverken som ansat eller som leder.

LÆS OGSÅ: Derfor gør dine knæ ondt om vinteren

I 2012 slog undersøgelser fra Wharton fast, at de introverte chefer ofte leverer bedre resultater:

- Introverte er bedre til at udnytte det talent, der er blandt de ansatte og sørge for, at det udnyttes, forklarer professor og psykolog Laurie Helgoe, Ph.d. fra Davis & Elkins College og forfatter til bogen ”Introvert Power.”

Du er mere kreativ

En social og udadvendt person omgiver sig gerne med mange mennesker og påvirkes derfor også ofte af dem. Det gør introverte ikke på samme måde, og derfor har de nemmere ved at udvikle egne tanker, mønstre og ideer, som kan føre til kreative og anderledes handlinger.

LÆS OGSÅ: Så nemt giver du din gamle møbler nyt liv

Du dummer dig sjældent

Som introvert så tænker du ofte, før du taler. Det betyder, at du er mindre sårbar overfor pludselige indskydelser, og det kan redde dig i situationer, hvor du provokeres eller bliver forbavset. Du stopper dig selv, før du får sagt noget dumt som modsvar.


Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.