Søren Pind: Vis hensyn til Karina Pedersen

Justitsminster Søren Pind mener ikke, at det bør være nødvendig at undersøge Karina Pedersens bog, "Helt ude i hampen - mails fra underklassen", som var det politiske handlingsplaner.
Søren Pind: - Jeg siger ikke, at de ikke må faktatjekke. Men det skal gøres med omhu.
Søren Pind: - Jeg siger ikke, at de ikke må faktatjekke. Men det skal gøres med omhu. Fotomontage

Også justitsminister Søren Pind (V) har en holdning til sagen om den liberale debattør Karina Pedersen, og den storm hendes bog "Helt ude i hampen - mails fra underklassen" er landet i.

Karina Pedersens bog kom for godt en uge siden under avisen Metroxpress lup, og avisen skrev hvordan Karina Pedersen overdrev beskrivelser om sin opvækst i Korskærparken i Fredericia i bogen. Sidenhen er Metroxopress egen dækning af sagen blevet kritiseret.

Til BT lørdag siger justitsministeren blandt andet, at man i højere grad bør lytte til de samlede udtryk fra Karina Pedersen frem for at undersøge fakta, som var det politiske handlingsplaner.

Afstand til Metroxpress

- Jeg tager afstand fra Metroxpress’ dækning af denne sag. Man skal vise ekstra hensyn over for overlevere fra disse miljøer som Karina Pedersen. Der plejer at være mere sandhed i det, som overleveren skriver, end i det, som familien mener er sket, siger Søren Pind til BT.

- Jeg siger ikke, at de ikke må faktatjekke. Men det skal gøres med omhu, hvilket Metroxpress tydeligvis ikke har gjort, og nu er deres arbejde i stedet endt med at skade debatten i en meget vigtig sag. Det er også skadeligt for hele den måde, hvorpå vi skal forsøge at få en mere åben debat om de her tabuer, siger Søren Pind til avisen.

Bogen er en hybrid

Bogen anses for at være lanceret som værende dokumentarisk, og er siden blevet kritiseret af eksperter og medier.

Hos udgiveren Gyldendal mener man, at bogen er en hybrid:

- Det er en slags erindringsbog, og der udkommer mange bøger i disse år, der er blandingsform. Karina Pedersen har valgt den form her, fordi hun mener, at det er den rigtige til at fortælle sin historie. Det må være enhver forfatters ret at præsentere sit stof i den form, som passer bedst, sagde Johannes Riis, litterær direktør i Gyldendal, til DR forleden.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.