Søren Gade: Tid til selvransagelse i Venstre

Mulig ny minister Søren Gade: Jeg er trist over Venstres tilbagegang. Vi må i gang med selvransagelse.
Søren Gade er glad for udsigten til en ministerpost, men ærgerlig over vælgernes øretæve til partiet Venstre.
Søren Gade er glad for udsigten til en ministerpost, men ærgerlig over vælgernes øretæve til partiet Venstre. Foto: Henning Bagger/Scanpix/arkivfoto.

- Jeg er trist over, at partiet går tilbage med en del mandater. Men jeg kan leve med Venstres tilbagegang, når vi nu får en borgerlig regering.

Det siger tidligere minister og come back kid i politik Søren Gade (V) til Avisen.dk.

Han ærgrer sig over, at Venstre som parti står til en markant tilbagegang. Lige nu ser det ud til, at cirka hver femte Venstre-vælger er forsvundet siden forrige valg til Folketinget i 2011.

- Det her resultat er ikke godt nok for Venstre. Vi er nødt til i selvransagelse at se på, hvorfor vi går de her mandater tilbage, siger Søren Gade.

Ikke så skidt endda

Adspurgt om Lars Løkke Rasmussen er ved at gøre det samme som Helle Thorning-Schmidt gjorde for et år siden - nemlig at tabe valget, men at vinde regeringsmagten - siger Søren Gade:

- Hvis Lars Løkke Rasmussen kan få lige så meget hæder, som Helle Thorning-Schmidt fik ved at vinde Statsministeriet, så er det vel ikke så skidt endda.

Regner med ministerpost

Søren Gade er tidligere forsvarsminister og tidligere med helt i toppen i Venstre. Han håber da også på at blive minister igen.

- Om jeg står på Lars Løkke Rasmussens bruttoliste over ministeremner? Ja, det tror jeg, siger Søren Gade.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.