Søren Espersen skrider fra Facebook: Jeg gider ikke mere

Dansk Folkepartis Søren Espersen forlader Facebook. Han orker ikke flere trusler og tilsvininger.
Dansk Folkepartis udenrigsordfører Søren Espersen har forladt Facebook, som han  kalder "et kloakmedie." Tonen er blevet så rå, truende og primitiv, at Espersen ikke gider mere.
Dansk Folkepartis udenrigsordfører Søren Espersen har forladt Facebook, som han kalder "et kloakmedie." Tonen er blevet så rå, truende og primitiv, at Espersen ikke gider mere. Scanpix, arkiv

Søren Espersen fra Dansk Folkeparti har nu fået nok af at bruge tid på at luge ud i de massive mængder af grovheder, der vælter ind på hans Facebookside. Derfor vil han fremover ikke længere bruge det sociale medie.

Dette vil blive min sidste opdatering på Facebook. Min side vil pr. 13/14 2014 ikke længere være aktiv, ligesom man ikke længere kan sende beskeder til mig ad denne vej. Årsagen til at jeg nu stopper på Facebook er, at vel har der da været mange gode, venlige og spændende kommentarer, som jeg takker for, men herudover - træls nok - har min dagligdag de seneste år på Facebook været et væld af dødstrusler samt andre trusler - herunder også mod min kone. Dertil kommer et hobetal af primitive skældsord,” skriver udenrigsordføreren, der også forklarer til TV2 News, at han bruger så meget energi på at fjerne tilsvininger, at han ikke får tid til at skrive de politiske debatindlæg, han gerne vil.

Fed nazist og zionistisk jødesvin

Søren Espersen fortæller videre, at debatten til tider løber helt af sporet og ender i det groteske:

“Jeg har i en og samme tråd fået at vide, at jeg var en lille fed halvskaldet nazist og et zionistisk jødesvin. Jeg har sekretærer i siddende der bruger meget tid hver dag på at rydde op og smide kloakfolket ud. Nu gider jeg ikke mere,” siger Espersen.

Han tilføjer i øvrigt til TV2 News, at online-tilsvininger ikke er et fænomen, der er isoleret til medlemmer af hans parti.

“Det her rammer begge fløje. Og jeg jeg mærker på Christiansborg den samme tendens hos andre politikere, der er ved at have fået nok.”

Det er blevet en kloak

Søren Espersen siger også til TV2 News, at det er et nederlag for ham, at måtte opgive dialogen.

"Det er det da. Men det er ikke muligt i det univers at skabe en anstændig dialog. Alle skændes med alle og sviner alle til. Det er ikke som et til vælgermøde, hvor du står ansigt til ansigt med folk. Det er ikke et demokratisk univers. Det er blevet en kloak."

Søren Espersen siger, at han er irriteret over det, men samtidig glæder han sig over, at han - her på sin første Facebook-fri dag - ikke har fået sin morgen ødelagt. Han smækker døren til Facebook med følgende afskedssalut:

“Jeg er jo af natur en glad sjæl, og ser med denne beslutning frem til nogle endnu gladere dage…,” skriver Espersen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.