Slut med ferie: Regeringen svinger pisken over kontanthjælpsmodtagerne

Beskæftigelsesminister Jørgen Neergaard ALrsen (V) har netop præsenteret en række store ændringer for kontanthjælpsmodtagere.
Jørgen Neergaard Larsen, da han her til morgen præsenterede det nye udspil.
Jørgen Neergaard Larsen, da han her til morgen præsenterede det nye udspil. Foto: Scanpix

Er du på kontanthjælp, og har du en mening om de mange ændringer? Avisen.dk vil gerne tale med dig. Skriv til [email protected]

Regeringen vil tilbage rulle den fem ugers ferie til kontanthjælpsmodtagere, som den forrige regering indførte i 2012.

Det har beskæftigelsesminister Jørgen Neergard Larsen (V) netop fortalt på et pressemøde, hvor regeringens nye kontanthjælpsloft er blevet præsenteret.

Den tidligere regering gav mennesker, som har modtaget kontanthjælp eller særlig ydelse i 12 sammenhængende måneder, ret til op til fem ugers ferie, hvor de ikke skulle stå til rådighed for arbejdsmarkedet.

Hvad synes du om regeringens planer? Giv din mening til kende på Avisen.dk's Facebookside - klik dig videre her

Men nu bliver den regel altså rullet tilbage, oplyser Jørn Neergaard Larsen.

- Den forrige regerings indførelse af ferie til kontanthjælpsmodtagere rulles tilbage, så alle kontanthjælpsmodtagere altid står til rådighed, siger beskæftigelsesministeren.

En række ændringer vil ifølge regeringen få flere kontanthjælpsmodtagere i job. Blandt de andre store ændringer, der er blevet præsenteret i dag, er:

  • Regeringen vil indføre en "reel" rådighedspligt for kontanthjælpsmodtagere. Det bliver i form af et krav om 225 timers arbejde inden for et år. Reglen betyder, at kontanthjælpsmodtagere skal dokumentere 225 timers ordinær, ustøttet beskæftigelse inden for det seneste år på kontanthjælp for fortsat at kunne modtage fuld ydelse.
  • Regeringen vil fjerne den månedlige boligstøtte til ægtepar, hvor begge er på kontanthjælp, samt den den særlige støtte, som eksempelvis gives til kontanthjælpsmodtagere med høje boligudgifter - uanset hvor mange børn de har.
  • Regeringen vil sænke kontanthjælpssatsen for personer under 30 år, så den svarer til SU-niveau.

Beskæftigelsesminister Jørgen Neergaard Larsen (V) påpegede på pressemødet, at antallet af ægtepar på kontanthjælp er steget med mere end 50 procent siden 2011.

Det kom på mødet frem, at regeringen ikke vil skære i selve kontanthjælpssatsen - heller ikke børnepengene eller retten til at få tilskud til daginstitutioner.

I stedet må omkring 7.000 ægtepar, hvor begge er på kontanthjælp, sige farvel til den månedlige boligstøtte og den den særlige støtte, som eksempelvis gives til kontanthjælpsmodtagere med høje boligudgifter - uanset hvor mange børn de har.

Det "moderne kontanthjælpsloft" er første fase i en såkaldt Jobreform, som Lars Løkke Rasmussen bebudede for flere år siden.

Er du på kontanthjælp? Så er det slut med at holde ferie. Avisen.dk vil vældig gerne høre kontanthjælpsmodtagernes reaktioner på lovændringerne. Skriv til Cecilie@avisen.dk

Posted by Avisen.dk on 2. oktober 2015

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.