Skal du flygte sydpå? Sådan bliver dit sommervejr

Vores månedsprognose viser, at vejret vil blive ustadigt. Selvom der kan komme dage, hvor temperaturerne kan komme op på 25 grader, er det først omkring uge 31, at der er tegn på bedring, lyder det fra DMI om de næste mange uger.
Der er ikke udsigt til reel sommer de næste tre uger.
Der er ikke udsigt til reel sommer de næste tre uger. Foto: Scanpix

Efter en ganske blæsende torsdag, der mest af alt leder tankerne hen på efterår, klarer det atter en smule op med hæderlige dage i dag og lørdag.

Ifølge vagthavende metrolog hos DMI Anja Bodholdt er der dog ingen grund til for alvor at hæve hænderne i begejstring. Der er nemlig ikke udsigt til reel sommer de næste tre uger.

- Vores månedsprognose viser, at vejret vil blive ustadigt. Selvom der kan komme dage, hvor temperaturerne kan komme op på 25 grader, er det først omkring uge 31, at der er tegn på bedring, siger hun.

DMI's prognose:

Uge 29

I uge 29 er der tendens til lavtryksdannelse over Mellem- og Nordskandinavien samtidig med, at et omfattende højtryk bliver liggende over Sydvest- og Centraleuropa. Dette giver en vestlig eller nordvestlig strømning af forholdsvis kølig Atlanterhavsluft over Sydskandinavien. I forbindelse med lavtrykkene - og med lidt held - holder det meste af nedbøren sig nord for landet, og dette giver lidt plads til solen de fleste af dagene. Vi kan dog nok ikke helt undgå regn og gråvejr i forbindelse med svage frontpassager fra vest. Især den jyske vestkyst vil nok også i perioder kunne være udsat for lave skyer, der kan drive ind fra Nordsøen. Temperaturen vil generelt ligge mellem 17 og 22 grader, men enkelte dage kan det blive noget varmere - især i den østlige del af landet.

Uge 30

Uge 30 ser ud til at fortsætte i samme spor som uge 29. Det vil fortsat være noget ustabilt med (svage) frontpassager og lavtryk. Højtrykket og varmen holder sig mest syd for landet. I ugerne 29 og 30 havner vi formentlig mellem 0 og 1 grad under normalen og omkring eller lige under normalen, hvad angår nedbøren.

Uge 31

I uge 31 er der tegn på, at lavtryksaktiviteten over Skandinavien dæmpes noget, og temperaturen kan efterhånden også begynde at stige lidt. Uge 31 ser ud at kunne blive en smule varmere med temperaturer omkring det normale og med lidt mindre nedbør end normalt.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.