Frem med paraply og solbriller: Sådan bliver næste uges vejr

Vejrmæssigt bliver næste uge en blandet fornøjelse.
Stranden er nok ikke det mest oplagte udflugtsmål i næste uge, lyder det fra den vagthavende metrolog ved DMI.
Stranden er nok ikke det mest oplagte udflugtsmål i næste uge, lyder det fra den vagthavende metrolog ved DMI. Foto: Scanpix

Hvis der står ferie i det danske sommerland på programmet i næste uge, er det nok en god idé både at pakke regntøj og solcreme i kufferten.

Næste uges vejr bliver nemlig en blandet fornøjelse, lyder det fra vagthavende metrolog ved DMI Jørn Thomsen.

- Det bliver hverken rigtig godt eller skidt. Det bliver tæt på 20 grader de fleste dage, og der kommer både sol og skyer og engang imellem lidt byger, der passerer, siger han til Avisen.dk.

Den prognose gælder frem til cirka midt på ugen. Fredag kommer der et lidt varmere pust ind over landet.

- Det kan godt blive omkring 25 grader, men så kommer der også regn- og tordenbyger. Så jeg vil ikke nødvendigvis sige, at det bliver bedre på fredag, selvom det bliver varmere, for det er jo ikke kun temperaturen, som afgør hvor godt vejret er, forklarer Jørn Thomsen.

Ferieparate danskere behøver dog ikke at aflyse alle udendørsaktiviteterne i næste uge, selvom stranden måske ikke er det mest oplagte udflugtsmål.

- Det er typisk dansk sommervejr med gode perioder og ikke så mange rigtig dårlige perioder. Det meste af tiden er det udendørsvejr, men ikke rigtig strandvejr, siger Jørn Thomsen.

Han understreger, at prognosen for ugens første dage er forholdsvis sikker, mens det er lidt mere usikkert, hvordan varmen og tordenbygerne arter sig, når vi kommer hen imod fredag.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.