Seks ting du aldrig må skrive på dit CV

CV'et er det første, virksomhederne kigger på, når de modtager din jobansøgning. Derfor er det afgørende, hvordan dit CV ser ud. Få styr på, hvilke seks ting du aldrig må skrive på dit CV.
Der er seks ting, du kan skrive på dit CV, som får arbejdsgiveren til at lægge din ansøgning væk med det samme,
Der er seks ting, du kan skrive på dit CV, som får arbejdsgiveren til at lægge din ansøgning væk med det samme, Foto: Colourbox

Mange virksomheder får over 100 ansøgninger, når de har slået en stilling op. Derfor bruger virksomhederne ofte ansøgeres CV til at grovsortere i ansøgningerne, skriver finans.dk.

Peter Bang Fasting Bauer er headhunter og partner i virksomheden Human Trust. Han har læst oceaner af CV'er og ved, hvordan man laver et CV, som får virksomheder til at blive interesseret i en. Peter Bang Fasting Bauer nævner seks ting, som man aldrig må skrive på sit CV. Alligevel støder han jævnligt på CV, der indeholder de seks ting, når han hjælper virksomheder med at finde nye medarbejdere.

Her er de seks ting, du aldrig må have med i dit CV.

11 sider langt
Hvor langt et CV må være afhænger af ens alder og erfaring. Men CV'ets vigtigste rolle er at give arbejdsgiveren et hurtigt billede af, hvem ansøgeren er, og hvad man kan. Peter Bang Fasting Bauer mener, at et CV skal bestå 10 sekunders-reglen. Hvis ikke arbejdsgiveren er blevet interesseret efter de første 10 sekunder, rykkes der videre til næste ansøgning.

Billede fra strandbaren i Thailand
Det er en rigtig god ide med et billede på CV'et, men festbilleder med øl og uskarpe blikke har ikke noget at lave på et CV. Billedet skal være professitionelt med en neutral baggrund.

Ingen kronologi
Et CV skal bygges op efter en naturlig rækkefølge med de nyeste erfaringer først. Manglende kronologi skader dine jobmuligheder. Det er også vigtigt at forklare titlen på ens uddannelse, så modtageren nemt forstår ens kompetencer.

Stavefejl
Det er vigtigt, at dit CV ikke er fyldt med stavefejl, også selvom ens jobfunktion ikke indebærer, at man skal kunne skrive korrekt. Et korrekt sprog viser, at man har brugt tid på sit CV. Få derfor en ven til at læse dit CV igennem.

Lyver
En hurtig tur på Google eller de sociale medier vil hurtigt afsløre dig, hvis du har skrevet ting ting på dit CV, som ikke passer. Det kan være ansættelser, man ikke har haft, eller uddannelser, som ikke er blevet færdiggjort. Vær derfor ærlig og præcis.

Undlader ansættelser
Intet job er for stort eller småt til at komme med på CV'et - heller ikke tjenerjobbet som 18-årig. Hvis du er nyuddannet, kan et tjenerjob vise, at man har lyst til at arbejde, og at man derigennem har erfaring med kundekontakt.

Kilde: finans.dk

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.