Seks overraskende facts: Vidste du det om din kat?

Du er måske ikke klar over det, men du forstår ikke altid din kat så godt, som du tror. Se her, hvad din kat ville ønske, at du vidste.
Forstår du alle din kats ønsker og behov? Bliv klogere her.
Forstår du alle din kats ønsker og behov? Bliv klogere her. Scanpix

Taler du det samme sprog som din kat, eller kan du ind imellem have svært ved at forstå dens kropssprog, ønsker og behov? Det har moderncat sat sig for at løse for dig med eksperter, der kan gøre dig klogere.

LÆS OGSÅ: Tømmermænd: Sådan overvinder du dem

Her er deres tips og råd:

1. Jeg spinder men …

Det kan godt være, at din kat spinder, men det behøver ikke nødvendigvis at betyde, at den er glad. Det kan nemlig også betyde, at den har smerter, er nervøs eller prøver at manipulere dig til at give den mad. Det fortæller Kelly Morgan, der er dyrlæge ved Universitet i Illinois.

Hun forklarer, at det på mange måder er, som når mennesker smiler – det kan betyder ret mange ting, som dækker alt fra glæde til det modsatte.

LÆS OGSÅ: Den sjove lærer fra "Rita": Afskyr folk, der snyder i køen

2. Jeg siger mjav …

Det er faktisk sjældent, at en kat siger mjav til en anden kat, og derfor skal du lytte efter, hvis din kat siger mjav. Den prøver på at komme i kontakt med dig.

3. Jeg siger, jeg er sulten

Katte er utrolig gode til at lade som om, at de er meget mere sultne, end de egentlig er. Og mange katteejere kan ikke stå for deres kats lokkeri, hvilket faktisk resulterer i, at en del katte er overvægtig. Alene i USA er mere en halvdelen af alle katte overvægtige, viser tal fra Association for Pet Obesity Prevention.

4. Mine tænder har brug for pleje

Tandhygiejne er lige så vigtig for katte, som det er for dig. Derfor skal du huske, at gøre din kats tænder rene jævnligt og det betyder, at du er nødt til at børste dem. Det er ikke spor morsomt, men kan spare dig for penge på den lange bane, forklarer dyrlæge Loridawn Gordon.

LÆS OGSÅ: Det skal du bruge din morgenurin til

5. Min mave er hellig

Et af de mest sårbare steder på en kat er på maven, og selvom din kat slapper af og viser dig sin mave, så er det ikke en invitation til, at du skal klø løs på den. Du skal respektere din kats personlige rum, og ikke overtræde det uden først at mærke efter, hvad din kat gerne vil.

6. Når jeg klør mig så …

Din kat klør sig ikke på ting, fordi den gerne vil drille dig eller morer sig. Den gør det, fordi det er nødvendig for både pels og poter. Og bryder du dig ikke om, at den gør det alle steder, så må du sørge for at købe noget, som den gerne må benytte.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.