Seks irriterende steder med hår: Sådan undgår du det

Vokser der også hår på dig de mest mærkelige steder - og er du træt af det? Få her en håndfuld gode råd til, hvordan du enten slipper helt af med det eller minimerer antallet af hår.
Er du ked af det hår, der vokser på din krop - lad være med det, det er meget normalt, siger eksperter.
Er du ked af det hår, der vokser på din krop - lad være med det, det er meget normalt, siger eksperter. Scanpix

Det er nemt nok at dele smertefulde bikinivoks-oplevelser med veninderne. Men når det kommer til hår, der vokser ud underlige steder, så bliver det straks mere følsomt. Det behøver det nu ikke at være, for det er ganske naturligt, at der ind imellem vokser hår andre steder end under armene og i bikinilinjen.

LÆS OGSÅ: Her er den type venner, du bør droppe

Den kraftige hårvækst skyldes som regel ændringer i din hormonbalance, fortæller doktor Sandy Tsao, assisterende professor i dermatologi ved Harvard Medical School til Prevention:

- Mine kvindelig patienter kan finde på at joke med, at verden er ond, fordi de taber håret på hovedet og får mere på områder, hvor de ikke vil have det, siger Sandy Tsao.

Hun forslår, at du søger læge, hvis du pludselig oplever meget hår enkelte steder. Men begynder du at få et enkelt her og der, så kan du nøjes med selv at fjerne det.

LÆS OGSÅ: Rita-stjernen Mille Dinesen: Sådan holder hun sig lækker

Har du hår i ansigt og på hagen

Det er ikke usædvanligt, at du vil få et par mørke hår her og der på din kind. Og du kan sagtens fjerne det med et pincet. Bliver de ved med at vokse ud og kommer der flere af dem, så skal du søge professionel hjælp til at fjerne dem.

Undgå dog at vokse din kind, for det kan give en meget irritabel hud og give indgroede hår, siger dermatolog Arielle Kauvar. Du skal heller ikke barbere området her, fordi hårene kan vokse ud som stubbe.

LÆS OGSÅ: Påske-snaps: Du kan STADIG nå det

Har du hår på din ryg og brystkasse

Du kan få hår, der vokser ud under din menstruationspause på både din ryg og brystkasse. Her kan du fjerne hårene præcis med det, du finder bedst, for huden her kan modstå mere.

Men vokser der mange hår, så skal du overveje at få behandlinger med laser eller andet, der kan give en mere permanent løsning.

Har du hår på brystvorterne

Hormoner kan nemt være skyld i, at der vokser et eller flere stive hår ud og så skal du bare snuppe det med et pincet. Sker det meget sjældent, er det den bedste måde at komme omkring det på.

Kommer der mange og kan du ikke følge med, så forslår Sandy Tsao, at du får en laserbehandling, som vil holde hårene mere permanent væk.

LÆS OGSÅ: GUIDE: Derfor kikser dine scrambled eggs

Har du hår om navlen

Det er et af de mest normale steder for kvinder at få ekstra hår og det er uanset alder, siger Arielle Kauvar. 

Hun forslår, at du bruger voks til at fjerne det med. Men er der meget, så vil en laserbehandling være rigtig god og mere langtidsholdbar.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.