Sådan skal de royale tvillinger fejres

10. december fylder de monegaskiske krudtugler Gabriella og Jacques et år, og tvillingernes far, fyrst Albert, er klar med overraskelser.
Fyrst Albert og fru Charlene er klar med balloner og gaver til lille Gabriella og Jacques.
Fyrst Albert og fru Charlene er klar med balloner og gaver til lille Gabriella og Jacques. Foto: Sebastien Nogier/AP

De kongelige krudtugler, Gabriella Thérèse Marie og Jacques Honoré Rainier, fylder et år 10. december.

Derfor er tvillingernes stolte far, fyrst Albert af Monaco, ved at forberede de royale rollingers første fødselsdag, og der er lagt op til masser af overraskelser.

- Jeg har allerede planlagt et par ting, afslører den 57-årige fyrst til magasinet People og fortsætter:

- Jeg har endnu ikke fundet ud af, om de skal have noget specielt, som de kan beholde i årevis, eller bare noget bedre legetøj, som deres værelse i forvejen er fyldt op med. Jeg tror, jeg kunne gøre begge dele - måske burde jeg egentligt, funderer den gaveglade fyrste.

Da tvillingerne kom til verden sidste år, blev det fejret med pomp og pragt og toppet med en national helligdag. Men i år er der skruet ned for konfettien, men ikke for festivitassen, fortæller fyrsten videre.

- Deres fødselsdage fremover bliver af mere privat karakter. Vi besøger måske en skole om formiddagen, men resten af dagen er kun for familien.

- Jeg holder resten af dagen fri og har ingen andre aftaler end at bruge tid med familien. Jeg tror, jeg vil tage billeder og videofilm fra fødselsdagen, røber han.

I takt med tvillingernes første fødselsdag er der fuld fart over feltet hos de små krudtugler, fortalte den stolte fyrstefar for nylig til det monegaskiske medie Monaco Matin.

- De er lige ved at begynde at gå og prøver også på at sige nogle ord. De vil virkelig gerne udtrykke sig og er meget legesyge og nysgerrige, lød det fra ham.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.