Sådan er dine børn sikre på Snapchat

700 millioner private billeder bliver hver dag sendt mellem Snapchats brugere, men efter flere billeder er blevet lækket, er der ekstra grund til at være forsigtig. Her er en guide til, hvordan du som forældre kan sikre dit barn.
Hjælp dit barn til sikker brug af Snapchat
Hjælp dit barn til sikker brug af Snapchat Colourbox

Seniorrådgiver i Red Barnet har en række gode råd til, hvordan du som forældre kan hjælpe dit barn til en sikker og positiv oplevelse på det sociale medie.

Tal med dit barn

Børn skal lære hvad det indebærer at være aktiv på sociale medier, og hvad man må ligge ud på internettet. Lægger man noget ud på nettet, bliver det aldrig slettet. Heller ikke på Snapchat.

Det er vigtigt at barnet føler sig tryg ved at berette om specielt de ubehagelige ting, de oplever på internettet. Snak åbent om det, og skæld ikke ud unødvændigt.

Bliv ven med dit barn

Dyk selv ud i det, og find ud af hvilke platforme dit barn bruger. Bliv ven med dem på Facebook, men lad vær med at overvåge dem eller kommentere på dét de laver.

Tjek op på privatinstillinger

Man kan selv bestemme, hvem der skal se hvad på de sociale medier. Tjek om instilligerne er rigtige, og om dit barn kender alle, der kan se billederne.

Lav fælles regler

Sæt dig sammen med dit barn og lav regler for brugen af de sociale medier. For eksempel kan I lave en fælle regel om, at du må se de billeder og beskeder dit barn sender.

Tænk SMART

Introducér dit barn for SMART-reglerne som Red Barnet og Det kriminalpræventive råd har lavet

Sæt grænsen: Brug din sunde fornuft og sæt din grænse.

Mød ikke net-kontakt alene: Hvis dit barn skal mødes med en internet-ven skal du vide hvor og hvornår, og dit barn skal tage en ven med.

Anmeld og blokér: Hjælp dit barn med at blokere ukendte personer, eller anmlede misbrug som for eksempel mobning.

Reagér og gem: Du skal ikke være bange for at handle, og gemme beviserne, hvis du ser en overskridelse

Tal med én du stoler på: Gør det klart for dit barn, at de altid kan fortælle dig om deres oplevelser på internettet.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.