Så tit skal du skifte håndklæde

Skal håndklædet til vask, hver gang du har brugt det, eller kan du bruge det i dagevis uden at vaske det?
Jeg er ren og nyvasket, når jeg tørrer mig, så mit håndklæde bliver da ikke beskidt? Sådan tænker mange mennesker - men de tager fejl.
Jeg er ren og nyvasket, når jeg tørrer mig, så mit håndklæde bliver da ikke beskidt? Sådan tænker mange mennesker - men de tager fejl. Foto: Scanpix/Modelfoto

Hvor tit skal man smide det håndklæde til vask, som man bruger til at tørre sig efter badet?

Det er der mange forskellige holdninger til - men nu har mediet Buzzfeed spurgt en ekspert i hygiejne.

Du tænkte måske, at det ikke er nødvendigt at vaske håndklædet særligt tit, eftersom du jo er ren og nyvasket, når du tørrer dig med det. Men ikke desto mindre efterlader du døde hudceller på håndklædet, hver gang du bruger det, og samtidig er et fugtigt håndklæde det perfekte miljø for bakterier og mug.

Derfor bør du kun tørre dig med håndklædet tre gange, før du smider det til vask, lyder det fra professor Kelly A. Reynolds, som forsker i miljømæssig sundhed. Hun tilføjer, at man desuden skal sørge for at håndklædet hænger, så det uden besvær kan lufttørres.

Viskestykker og vaskeklude skal du smide til vask endnu hurtigere. Våde vaskeklude, som du bruger til ansigt eller krop, skal til vask hver gang du har brugt dem - og det samme gælder viskestykker. Sidstnævnte opfanger nemlig mange bakterier og madrester, og hører du til dem, der tager opvasken løbende, er der en god chance for, at dine viskestykker altid er fugtige.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.