Så få familier på kontanthjælp er V's kampagne rettet mod

Venstres kampagne mod for høj kontanthjælp bruger et eksempel, der omfatter omkring 1150 familier.
Lars Løkke, Inger Støjberg og deres partifæller i Venstre lancerede i dag en kontanthjælpsmodtager-kampagne, der har udløst voldsom debat.
Lars Løkke, Inger Støjberg og deres partifæller i Venstre lancerede i dag en kontanthjælpsmodtager-kampagne, der har udløst voldsom debat. Scanpix - arkivfoto

454.215 kroner.

Med dette tal forsøger Venstre nu i en ny kampagne at sætte fokus på, hvor mange penge arbejdsløse danskerne kan opnå i sociale ydelser.

De omkring 454.000 kroner er, hvad et par over 30 år uden arbejde og med tre børn samlet set kan opnå i kontanthjælp og andre sociale ydelser.

Men ifølge tal fra Beskæftigelsesministeriet er der i dag kun 1150 par, der opfylder kriterierne for beregningen, og som derfor - alt andet lige - vil kunne opnå beløbet fra Venstres kampagne.

Ifølge ministeriet er der 650 arbejdsløse par over 30 år med tre børn og yderligere "ca. 500" par med fire børn eller flere.

"De får for meget"

Det konkrete tal i Venstres kampagne refererer til det beløb, som et par på kontanthjælp med tre børn modtager årligt fra det offentlige, hvis man regner ting som boligsikring, tilskud til dagtilbud og børnecheck med.

Står det til Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg, er beløbet alt for stort, og der er noget galt, når det ikke altid kan betale sig at arbejde.

- Når man får 454.215 kroner om året samlet set, så synes jeg, at det er for meget i forhold til de mennesker, der arbejder i relativt lavtlønnede job, siger hun.

S afviser tallene

Venstre har i 2013 lanceret en plan om et "moderne kontanthjælpsloft", der er en del af partiets forslag til en jobreform.

Men Venstre har endnu ikke sat beløb på, hvor loftet over kontanthjælpen skal ligge, hvis det står til det største oppositionsparti.

Beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen (S) afviser, at det for mange ikke kan betale sig at arbejde.

- Pointen er, at det for stort set alle kan betale sig at arbejde. Også for de personer vi taler om i dette eksempel. For dem er der mere end 1000 kroner ekstra til rådighed om måneden, hvis de er i arbejde, siger Henrik Dam Kristensen.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.