S-profil: Løkkes udsagn er grotesk

Borgfreden er forbi på Christiansborg, hvor Trine Bramsen går i kødet på Lars Løkke Rasmussen, efter han skrev på Facebook, at det kræver et nyt folketing, at få fjernet risikoen for terror.
"Han skriver jo 'stem på mig, så er der ikke mere terror'. Det synes jeg, at man skal holde sig for god til," siger retsordfører Trine Bramsen om en Facebook-status fra Lars Løkke Rasmussen.
"Han skriver jo 'stem på mig, så er der ikke mere terror'. Det synes jeg, at man skal holde sig for god til," siger retsordfører Trine Bramsen om en Facebook-status fra Lars Løkke Rasmussen. arkiv/scanpix

Socialdemokraternes retsordfører, Trine Bramsen, anklager Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen for at slå plat på weekendens blodige angreb i København og føre valgkamp i stedet for at lytte til PET og Politiet først.

Tirsdag aften skrev Lars Løkke en opdatering på Facebook, hvor han kædede terror-truslen sammen med regeringens udlændinge- og integrationspolitik.

"Vi lever med en terrorrisiko, som i weekenden blev blodig alvor. Skal den fjernes, skal vi gøre noget helt anderledes i udlændinge- og integrationspolitikken. Det kræver nok et nyt folketing," skriver han blandt andet.

Og det har provokeret Trine Bramsen, som på ekstrabladet.dk kalder hans udsagn for 'grotesk'.

- Han skriver jo 'stem på mig, så er der ikke mere terror'. Det synes jeg, at man skal holde sig for god til, når man gerne vil være statsminister. Han udnytter en utroligt svær og meget alvorlig situation til at føre valgkamp, siger Trine Bramsen til Ekstra Bladet.

Lars Løkkes opdatering på Facebook kom aftenen før en kronik i Jyllands-Posten, hvor de fire borgerlige partileder sammen opstiller fem forslag til at bekæmpe terror.

Men Trine Bramsen mener, at de er for hurtigt ude. Hun gør opmærksom på, at regeringen efter angrebene på satirebladet Charlie Hebdo i Paris har sat et arbejde i gang med at se på, hvad man kan gøre.

- Jeg mener, at vi skylder at lytte til PET og Politiet og ikke gætte på, hvad vi tror af redskaber, der skal bruges. Derfor undrer jeg mig da også over, at de fire borgerlige partiledere ikke ønsker at lytte til politiet, siger hun til Ekstra Bladet, og kalder Lars Løkkes udmelding for 'meget lidt kønt'.

Statsministeren mødtes tidligere i dag med alle partilederne på Christiansborg for at diskutere en ny terror-pakke. Regeringen foreslår at bruge en milliard på at forbedre Politiets og efterretningstjenesternes muligheder for at bekæmpe terror.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.