TERROR I KØBENHAVN

Thulesen banker medlem på plads: R er ikke terror-ansvarlig

Formand for Dansk Folkeparti (DF), Kristian Thulesen Dahl, skrider nu ind over for DF-folketingskandidaten, Aia Fog, der har udtalt, at Socialdemokraterne og Radikale Venstre bærer ansvar for weekendens terrorangreb i København.
- Jeg gør det krystalklart, hvad der er Dansk Folkepartis linje, og jeg har selvfølgelig også en forventning om, at medlemmer af Dansk Folkeparti hører, hvad jeg siger, siger formanden.
- Jeg gør det krystalklart, hvad der er Dansk Folkepartis linje, og jeg har selvfølgelig også en forventning om, at medlemmer af Dansk Folkeparti hører, hvad jeg siger, siger formanden. Keld Navntoft/Scanpix

Hører du, hvad jeg siger?

DF-formand, Kristian Thulesen Dahl, gør sig nu ”krystalklar” over for folketingskandidaten for DF, Aia Fog, der tidligere tirsdag placerede ansvaret for weekendens terrorhandlinger i København hos Socialdemokraterne og De Radikale.

Denne udtalelse er ikke en del af DF’s officielle linje, understreger formanden nu over for TV2.

Gerningsmanden alene har ansvar

- I forhold til weekendens terrorangreb er det alene gerningsmanden, der er ansvarlig for det. Det skal man ikke begynde på nogen måde at tage bort og formildne i forhold til vedkommende ved at sige, at andre også har et medansvar, siger Kristian Thulesen Dahl til tv2.dk.

Aia Fog, der også er bestyrelsesmedlem i Trykkefrihedsselskabet, skrev mandag aften på Facebook:

"Jeg anklager: Var det ikke for regeringens modstand mod at udvise kriminelle udlændinge, som DF ønsker, så var terroristen blevet udvist efter sin seneste dom på 2 års fængsel for grov vold. Så både de Radikale og Socialdemokraterne har et direkte medansvar for, at vi ikke undgik dette frygtelige terrorangreb med to dræbte og 5 sårede betjente. Nu vil jeg tilslutte mig mindehøjtideligheden på Gunnar Nu Hansens Plads."

Forventer, at medlemmer hører mig

Kristian Thulesen Dahl erkender, at følelserne sidder uden på tøjet hos nogle efter de dramatiske ting, der er sket i weekenden. Men selvom han mener, at der er en holdning i Dansk Folkeparti om, at der er problemer i det danske samfund i forhold til indvandring, afviser han, at der er en udpræget holdning i partiet om, at Radikale Venstre har ansvar for angrebene.

- Jeg gør det krystalklart, hvad der er Dansk Folkepartis linje, og jeg har selvfølgelig også en forventning om, at medlemmer af Dansk Folkeparti hører, hvad jeg siger, siger han.

Weekendens angreb i København kostede en 37-årig jødisk mand og en 55-årig filminstruktør livet. Fem politibetjente blev såret.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.