S-formand: Hjemmeservice ser vi på efter valget

Socialdemokraternes gruppeformand, Leif Lahn Jensen, slår fast, at det er helt for egen regning, når Folketingsmedlemmet Jeppe Bruus foreslår at genoplive hjemmeserviceordningen.
- Jeppe er klar over, hvad vores politik er. Om han vil skabe debat eller hvad - det ved jeg ikke, siger Leif Lahn Jensen, gruppeformand (S).
- Jeppe er klar over, hvad vores politik er. Om han vil skabe debat eller hvad - det ved jeg ikke, siger Leif Lahn Jensen, gruppeformand (S). Thomas Lekfeldt/Scanpix

Regeringen vil ikke være med til at genoplive hjemmeserviceordningen, som Socialdemokraternes Jeppe Bruus foreslår tirsdag. Det skærer Jeppe Bruus’ egen gruppeformand, Leif Lahn Jensen, ud i pap.

- Det er bestemt Jeppes egen mening, og ikke noget hverken regering eller socialdemokraterne vil gennemføre, siger Leif Lahn Jensen til Avisen.dk.

LÆS OGSÅ: S-profil: Genopliv hjemmeserviceordningen

Jeppe Bruus foreslår, at der igen bliver indført en hjemmeserviceordning, der giver pressede børnefamilier mulighed for at hyre rengøringshjælp eller havefolk med statstilskud. Det vil samtidig skabe tusindvis af nye job til ufaglærte eller kortuddannede, der ellers har svært ved at få fodfæste på arbejdsmarkedet, mener han.

Har allerede gjort det rigtige

Leif Lahn Jensen erkender, at hjemmeserviceordningen kan være en god måde at rykke ufaglærte fra ledighed ind på arbejdsmarkedet, men:

- Det hjælper bare ikke ligeså godt, som det vi har allerede har gjort. Vi har skabt 50.000 arbejdspladser de seneste to år, og vi har den laveste ledighed i seks år. Samtidig har vi aftalt at renovere almene boliger, og det skaber 18.000 arbejdspladser og et hav af praktikpladser. Det vi har gjort er bedre og smartere, siger Leif Lahn Jensen.

LÆS OGSÅ: Det er søgt: Støjberg langer ud efter S-forslag

Men hvordan kan det så være, at Jeppe Bruus går solo med det her?

- Jeppe er klar over, hvad vores politik er. Om han vil skabe debat eller hvad - det ved jeg ikke.

- Jeg er gruppeformand, og den holdning jeg har, er partiets og regeringens. Det er der ikke nogen tvivl om. Hvad man så tænker i forhold til Jeppe, kan jeg ikke gøre noget ved, men når en socialdemokrat går ud og siger noget, vi ikke er enige, så er jeg nødt til at sørge for, at folk ikke er usikre på, hvad vi mener.

Kan ikke gøre noget

Burde han have snakket med dig først for at undgå at skabe usikkerhed?

- Jeg har diskuteret det her med Jeppe, og han ville gerne ud med den her idé, og det kan jeg ikke gøre noget ved, siger Leif Lahn Jensen.

Gruppeformanden vil dog ikke afvise, at en hjemmeservice-ordning kan komme på tale, hvis regeringen bliver genvalgt.

- Vi vil gøre, hvad der er det rigtige at gøre for at skabe arbejdspladser og få folk i uddannelse til det tidspunkt. Om det er en hjemmeserviceordning, der er brug er ikke til at vide.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.